Zmiana kolejności wyświetlanych stanowisk dla użytkownika

Witam,

Mam pracownika który w strukturze organizacyjnej przypisany jest do dwóch działów. Pracownik większą część swojej pracy wykonuje na jednym z tych stanowisk, ale po zalogowaniu się do systemu zawsze domyślnie ustawione jest stanowisko które używa rzadziej. Pracownik narzeka że musi za każdym razem zmieniać stanowisko.

Jak zmienić kolejność wyświetlania lub domyślne stanowisko dla pracownika?

Pozdrawiam

Nadal nie udało mi się rozwiązać tematu, przeszukawszy podręcznik EZD RP oraz archiwum forum. Dodam zrzuty ekranu żeby lepiej pokazać w czym problem. Jest to drobnostka, ale myślę że jako administrator powinienem móc zmieniać takie rzeczy w strukturze organizacyjnej.

Poniżej zrzut ekranu przedstawiający użytkownika przypisanego do dwóch działów. Po prawej stronie pokazane jak działy widnieją w KUIP. Jeśli “Kolejność wyświetlania” działa tak jak brzmi, to stanowisko z niższym numerem powinno być wyżej na liście stanowisk użytkownika - tak to rozumiem. Natomiast na tym przykładzie, po zalogowaniu się do EZD RP domyślnie przypisane jest stanowisko z numerem 25.

Kolejność wyświetlania dotyczy tylko KUiP. W ten sposób tworzysz strukturę w takiej kolejności jakiej chcesz. Np. gdy importujesz strukturę czy użytkowników, to wszystkie komórki i użytkownicy mają numer 1 i to powoduje spory bałagan. Trzeba ręcznie pozmieniać numerację, żeby komórki były ułożone np. zgodnie z regulaminem organizacyjnym.
Ta numeracja nie ma żadnego wpływu na wyświetlane stanowiska użytkownika w EZD RP.
Nie potrafię się doszukać się żadnej logiki jeśli chodzi o układanie się listy stanowisk. Nie jest ona zależna ani od daty dodania danego stanowiska, ani od kolejności komórki w której się znajduje, ani nawet od alfabetu. Mam na wersji testowej 14 różnych ról w różnych komórkach na różnych poziomach i nie ma to żadnego ładu i składu :slight_smile: Czasem np. dwie role naczelnika w różnych komórkach organizacyjnych są obok siebie, ale już identyczna stanowiska zwykłego pracownika w tych samych komórkach są na początku i końcu listy.

Generalnie EZD RP powinien przy uruchomieniu odpalić się na ostatni stanowisku, na którym pracowałeś. Chyba, że wyczyścisz pliku cookies, wtedy odpadli się na innym.

Dzięki za szczegółową odpowiedź :+1:. Faktycznie EZD RP po uruchomieniu pamięta ostatnie wybrane stanowisko. A więc rozwiązaniem mojego problemu jest nie usuwanie ciasteczek w przeglądarce u użytkownika. Może przyszłe wersje systemu przyniosą więcej ładu i składu i rozbudują te możliwości tak abyśmy mieli większą kontrole nad naszą pracą…

Pozdrawiam