Zestawienie kosztów e-doręczeń

Czy moglibyście napisać, czy prawidłowo wyświetlają się wam wartości przesyłek PUH? My mamy 3 rejestrowane przesyłki na razie wysłane w ten sposób z czego na razie tylko jedna jest doręczona i widzę taki problem, że przesyłka ma parametry jak na załączniku:

natomiast opłata w zestawieniu kosztów e-doręczeń wyliczona jest na 8,35 zł netto, 12,73 zł brutto.

Wg cennika jest to cena za wydruk kolorowy w rozmiarze “L”. Nie wiem jaką kwotę naliczy Poczta Polska bo faktura przyjdzie dopiero w marcu, natomiast nie mogę, znaleźć rozwiązania dlaczego zaimportowany cennik z szablonu udostępnionego w podręczniku wczytuje nam takie ceny do zestawienia. Czy jest może jakiś błąd w czytaniu tableli, czy może trzeba wykonać jakieś czynności żeby był on prawidłowo pobierany do zestawienia. Próbuję też przeliczać dodatkowe usługi do ceny podstawowej 8,35 zł netto, 10,27 zł brutto, ale nie mogę znaleźć niczego co dałoby taką cenę za tę przesyłkę.

Pracujemy obecnie na wersji 21.28.7(B)

Dzień dobry,
Publiczna usługa hybrydowa (PUH) 8,35 zł netto*
*“Opłata dotyczy przesyłki poleconej doręczanej w ramach PUH, z elektronicznym potwierdzeniem
odbioru, świadczonej:
• w obrocie krajowym,
• w kategorii ekonomicznej,
• z wydrukiem dwustronnym,
• w kolorystyce czarno-białej,
• z maksymalną liczbą kartek – 12 (w tym stroną adresową generowaną automatycznie przez Pocztę Polską S.A. na podstawie danych przekazanych przy nadaniu).”
Czyli rozmiar XS i S w to wchodzą, przy pozostałych parametrach.
Jest to wyciąg z cennika PP S.A.
Pozdrawiam :slight_smile:

1 polubienie

Otóż to, tym bardziej zastanawia mnie wczytywanie zawyżonych cen w EZD z cennika udostępnionego przez NASK. Pokazuje mi cenę za wydruk kolorowy w rozmiarze L.

Zawyżonych? Możesz podać przy jakim liście, z jakimi parametrami?
Z chęcią porównam jak jest u nas liczone :slight_smile:

Parametry przesyłki są w pierwszym wpisie na załączniku. Przesyłka jest ekonomiczna, rejestrowana, format za, 1 kartka nasza, duplex, wydruk monochromatyczny.

Ok, czyli 8,35 zł netto, bo ta cena dotyczy przesyłek właśnie takich, jak Wasze, jak zacytowałam w odpowiedzi. :slight_smile:

Właśnie, a EZD wyświetla 10,35 zł.

A kto wgrywał cennik do EZD?
NASK jako administrator chmurowy, czy sami?

Wgrywaliśmy sami z szablony udostępnionego w podręczniku, ale chyba mamy znaleziony błąd. Czekamy na kolejne wysyłki PUH i zobaczymy jakie wartości się zaczytają.

1 polubienie

Trzymam kciuki za powodzenie akcji :slight_smile:

1 polubienie

Właśnie widzę, że nowe wysyłki PUH mają prawidłowe ceny. Dziękuję za zainteresowanie tematem :slightly_smiling_face:

1 polubienie

A gdzie znaleźć ten cennik? Mogę prosić o link?

1 polubienie

Plik do importu w EZD znajdziesz tutaj:

Wzory i szablony – Podręcznik użytkownika systemu EZD RP

A jak u Was wygląda to zestawienie pod względem PUH nierejestrowanych? Najbardziej chodzi mi o ceny takich listów czy są one odkładane w zestawieniu tak samo jak przy PUH rejestrowanych?

Czy wysyłacie w ogóle PUH nierejestrowany?

1 polubienie