Czy istnieje możliwość dodania osobie wskazanej do współdzielenia sprawy z opcją edycji, uprawnienia do jej zakończenia?
Elizo,
funkcja działa tak, jak opisano ją w podręczniku: **https://podrecznik.ezdrp.gov.pl/wspoldzielenie-spraw/. Jeśli zaproszę kogoś do współdzielenia sprawy z opcją edycji, to ta osoba współdzieli ze mną sprawę, ale nie może kończyć sprawy, bo nie jest jej właścicielem.
[Wersja: 19.7.54]
Dobry wieczór,
zauważyłem, że w przypadku współdzielenia sprawy - osoby z którymi ją współdzielę mają ograniczone możliwości działania.
Uważam, że powinno się nieco rozszerzyć (z zachowaniem rozsądku ) katalog funkcjonalności np. o możliwość wpisywania do rejestru, pobierania akt sprawy czy dodawania wyróżników itp. czynności, które nie są “krytyczne” dla głównego prowadzącego i faktycznie dają możliwość współpracy na sprawie.
Zwracam uwagę, że w Podręczniku EZD RP
Współdzielenie spraw – Podręcznik użytkownika systemu EZD RP
jest zawarta ciekawa informacja i możliwościach działania osób zaangażowanych - tymczasem okazuje się, że nie do końca tak jest…
@Julitabj Może w nowej wersji systemu EZD RP nr 20 warto wprowadzić takie rozszerzenie?
Dziękuję i miłego wieczoru,
Tomasz Skwarka
Cześć, w przypadku współdzielenia sprawy nie można się z niej samemu “odpiąć”. Czy jeśli chcę mieć taką opcję (odpięcia się z czyjejś sprawy) to powinnam być “dodana” do sprawy z “udostępnij do wiadomości”?
Pozdrawiam!
Dzień dobry,
osoba zaproszona do współdzielenia sprawy - nie może samodzielnie “wyłączyć (się)” takiego współdzielenia. Dostęp odbiera właściciel sprawy (ten, który nadał dostęp).
P.S. Osoba zaproszona nie może również zakończyć sprawy - ta czynność zarezerwowana jest tylko dla właściciela.
Dziękuję i miłego dnia,
Tomasz Skwarka
Dzień dobry,
dzięki za odpowiedź, ale nadal nie wiem, jak zaprosić kogoś do sprawy, ale go “nie uwiązać”. Rozumiem, że pozostaje tylko opcja udo do wiadomości?
Dobry wieczór,
tak - pliki ze sprawy można udostępnić.
Zwracam jednak uwagę, że jeśli w sprawie pojawią się nowe elementy (pliki) - one nie doskoczą (automatycznie) do udostępniania. Na szczęście funkcja “doudostępniania” plików chyba pojawi się w 20. wersji systemu.
Miłego wieczoru,
Tomasz Skwarka