Czy ktoś z Państwa wie lub ma pomysł w jaki sposób “zaciągać” do rejestru aktualnie zaimplementowaną listę słownikową z bazy KUIP? chodzi mi o to, by w rejestrze można było wybrać pracownika z listy osób, które mają utworzone konta w EZD RP.
Niestety, ręczne robienie list słownikowych nie wchodzi w grę. Zbyt dużą mamy rotację kadr.
Przygotowujemy rejestr delegacji krajowych i potrzebujemy ułatwić pracownikom jego uzupełnianie.
A czy ktoś może ma jakieś innowacyjne pomysły na taki rejestr w EZD RP 
my planujemy zrobić go z pisma, przy czym pismo byłoby z szablonu w EZD RP. Niestety, mimo dodania niektórych elementów do słowników i tak sporo pól trzeba wypełnić ręcznie. A szukam automatyzacji.
No i czy ma ktoś pomysł na numerowanie w formacie 1/2025? gdy ustawię numerowanie roczne mam tylko 1. za rok znowu będę miała 1. więc słaba to funkcja.
Pani Beato, czy pisząc o liście słownikowej z bazy KUIP ma Pani na myśli listę użytkowników systemu, którą można wgrać do KUiP ze specjalnie przygotowanego pliku excel (szablon importu użytkowników)? Wydaje się, że wszystkie sposoby tworzenia rejestrów )( przynajmniej na tą chwilę) zostały opisane w tym artykule: https://podrecznik.ezdrp.gov.pl/tworzenie-rejestrow-na-potrzeby-instytucji/. Obawiam się, że nie da się dołączyć przy tworzeniu rejestru listy pracowników, w taki sposób jak dodaje się ich do KUiP przy tworzeniu struktury organizacyjnej.
Pozdrawiam
Mam na myśli dynamiczne pobieranie użytkowników z bazy KUiP. Mamy tak dużą rotację kadr, że jednorazowy import nie jest rozwiązaniem 
Fajnie byłoby, gdyby rejestry umożliwiały zaciąganie danych, które już są w systemie (typu: pracownik;stanowisko;komórka). W wielu przypadkach mogłoby się to przydać. Ale wygląda na to, że jest to zagadnienie na rozwój.