Prowadzenie spraw - dobre praktyki

Dzień dobry

Mam pytanie dot. prowadzenia spraw. Problem nie jest techniczny ani merytoryczny a raczej proszę o potwierdzenie jak to powinno być robione.

Zajmuję się nadawaniem uprawnień dla pracowników.

Pyt.1.

Nadaję uprawnienie dla Kowalskiego do systemu. Dostaję wypełniony wniosek i tworzę sprawę.

Czy gdy będę odbierał te uprawnienia bo np. Kowalski pójdzie na zwolnienie na 3 miesiące to muszę robić nową sprawę czy dorzucić dokument odebrania do poprzedniej.

Z jednej strony są to dwie różne sprawy i powinny być prowadzone oddzielnie. Z drugiej strony byłby większy porządek w EZD RP.

Pyt. 2

Czy jak Kowalski ma mieć dostęp do systemu A, systemu B i systemu C to robić to w jednej sprawie czy rozbijać na oddzielne? Na każdy system jest inny wniosek.

Czy zrobić inaczej i dla pracownika założyć jedną sprawę i tam wrzucać z czasem wszystko dot. nadawania i odbierania uprawnień.

Dotychczas w papierze robiłem tak że jedna sprawa to był jeden system dla jednego pracownika. Chyba że zmieniałem dla kilku pracowników jednocześnie w tym samym systemie więc to była jedna sprawa.

Jakaś podpowiedź z doświadczenia?

Dziękuję.

to chyba wszystko zależy ilu masz pracowników; jeśli masz niewielu to możesz zakładać na każdego inną sprawę.

z pewnością przydałby się jakiś rejestr do czuwania i potem przy przeglądzie uprawnień corocznym trochę łatwiej połapać wątki (u nas się sprawdza)

jeśli chodzi o odbieranie uprawnień do dodawałabym do nadawania - tak by mieć komplet na pracownika a nie szukać po kolejnych numerkach.

my prowadzimy sprawy np. na system a nie na użytkownika