Przechodzę do sekcji Wyszukiwanie po lewej stronie i przechodzę do zakładki “wyszukiwarka dokumentów” wpisuję parametry wyszukiwania i znajduję mi szukany dokument jednak gdy kliknę na tytuł dokumentu, który wygląda jak hiperłacze nic się nie otwiera, ani nowe okienko ani nie wyskakuje żaden błąd.
Jeżeli w tej wyszukiwarce nie da się zobaczyć podglądu dokumentu to jest ona trochę bezużyteczna.
Dzień dobry,
tak z ciekawości, czy to przypadkiem jest email i został pobrany i tam się skrywa?
Bywa też tak, że przy dużych dokumentach, dłużej system myśli nad otworzeniem.
nie, to jest pdf który ma 3 MB wielkości, testowałem to na produkcji i tam jest to samo natomiast jak skorzystam z wyszukiwarki globalnej to dokument też się znajduje i można go podejrzeć.
Z wyszukiwarką globalną jest też problem (26.302.5 (B)), wskazuje tylko pierwotnego właściciela, np. osobę rejestrującą przesyłkę. Dokument został już przekazany, podjęty i wykonane czynności a właściciel się nie zmienia.
Z resztą dodam że w moim odczuciu jako zwykłego prostego użytkownika EZD RP w porównaniu z EZD PUW to nadal niedopracowany bubel. Może NASK rozwija w nim górnolotne funkcje i integracje z ,wielkimi projektami" typu eDoręczenia czy ostatni KSeF, a jakieś drobne proste udogodnienia dla zwykłego użytkownika są gdzieś pomijane.
Prześledziłam dyskusję, którą Pan zainicjował w marcu i - niestety - nic się nie zmieniło w tej materii: wyszukiwanie w EZD to zarówno dla zwykłego użytkownika, jak i Kancelarii gimnastyka artystyczna. NASK - póki co - napawa się w świetle jupiterów sukcesami i zakończonymi projektami, ale chyba czas rzetelnie się pochylić nad problemami, które są na forum zgłaszane.