Cześć,
wdrażamy EZDRP w naszej instytucji i napotkałem pewien problem z PKN, otóż zgodnie z naszą umową z pocztą polską przekazujemy do poczty polskiej w raz z przesyłkami kilka pocztowych książek nadawczych (ze względu na różne finansowania) i otrzymujemy na tej podstawie kilka faktur zgodnie dla źródła z którego jest opłacana wysyłka. I tutaj pojawia się problem natury technicznej, bo w EZDRP nie znalazłem opcji aby generował PKN dla danego wydziału. Mamy jedną kancelarię która obsługuje cały urząd i jedną lokalizację więc tworzenie osobnych oddziałów korespondencji wychodzącej wydaje mi się bez sensowne, tym bardziej że wymagało by to przypisania pracowników kancelarii do różnych oddziałów tak aby mogli obsługiwać korespondencje wychodzącą, a z tego co wyczytałem w dokumentacji do jednego oddziału może być przypisany jeden pracownik, co jest dodatkowym utrudnieniem bo mamy 3 pracowników kancelarii a oddziałów musiałoby być 6 (tyle jest źródeł finansowania). Cennik poczty jest identyczny dla wszystkich źródeł.
Czy ktoś ma pomysł jak to rozwiązać, albo miał podobny problem?
Jedyny sensowny pomysł jaki przyszedł mi do głowy to aneksowanie umowy z pocztą polską tak aby była jedna faktura, a rozdzielanie płatności na zasadzie zestawienia korespondencji dla wydziałów. Ale to dodatkowa praca dla osoby rozliczającej te faktury i nie koniecznie zawsze będzie się to zgadzać.