Cześć,
mam problem użytkownik wygenerował wysyłkę e-doręczeniami i generując wysyłkę nie zauważył że dwa pliki nie mają metadanych zaznaczył je do wysyłki i wysłał. System oznaczył dokumenty jako tylko do odczytu przez co nie ma możliwości dodania metadanych, a co za tym idzie nie ma możliwości zamknięcia sprawy. I nie wiem czy da się to jakoś rozwiązać, czy trzeba zgłosić ten problem do NASK. problem jak na zrzutach ekranu.
po prostu po kliknięciu i próbie wprowadzenia metadanych są one wyszarzone i nie ma takiej możliwości. Zakładam że właśnie przez to że została wygenerowana dla nich korespondencja wychodząca, ale jak teraz zamknąć i zakończyć sprawę;/
Brakuje metadanych przy plikach, które są zawartością przesyłki e-doręczeń. Trzeba znaleźć ten plik w sprawie i zapisać w nim metadane (oryginalny plik, nie ten w folderze wysyłki).
też tak myślałem ale w sprawie nie ma pliku o tej nazwie, i koleżanka dała mi informację że dodała taki plik pojawił jej się podwójnie i jeden usunęła i został jej potem tylko ten w wysyłce tak jakby i teraz nie wiem jak to zrobiła i czy jest możliwość przywrócenia pliku ;/
Niech administrator w twoim systemie sprawdzi w dzienniku zdarzeń kto i jakie operacje wykonał: https://podrecznik.ezdrp.gov.pl/podglad-historii-zdarzen-zmieniajacych-dane-w-systemie/ - dane masz - imię i nazwisko pracownika i tytuł dokumentu.
Podstawowe pytanie- gdzie masz zainstalowany system - korzystasz z usługi SaaS EZD RP w NASK, masz zainstalowany system u siebie na infrastrukturze, lub korzystasz z innej opcji? Czy masz wsparcie NASK - jeśli tak napisz do nich i opisz problem, jeśli masz wsparcie zakładam, że pomogą.