Podteczki poprzedni rok

Jako administrator przy edycji jrwa mam taki widok na podteczki (widzę z poprzedniego roku oraz założone w 2026). Czy podteczki z roku 2025 jako administrator mogę usunąć skoro jest taka opcja? W 2025 były na nich zakładane sprawy. W kolejnych latach jak się domyślam dalej będą one widoczne w ustawieniach jrwa, więc będzie ich bardzo dużo. Chciałabym, żeby się nie nawarstwiały i zostały tylko te bieżące.

Jeszcze jedno pytanie, czy jest może planowane wprowadzenie możliwości na przykład kopiowania podteczek z roku poprzedniego? Wszystko w tej chwili trzeba dodawać ręcznie, co zabiera dużo czasu. Bardzo ułatwiłoby to pracę.

Dzień dobry,

w przypadku gdy schemat JRWA wprowadzony w jakimś roku (np. 2024) nie jest zmieniany i trwa dalej w latach kolejnych (np. 2025, 2026 itd…) - utworzone podteczki “narastają” w schemacie JRWA. Nie powinno się ich usuwać (a jeżeli zakładano sprawy z ich udziałem - to system nie powinien w ogóle pozwolić na takie działanie).

Wizualnie nie wygląda to ładnie ale jest poprawne .

Proszę pamiętać, że całe schematy JRWA (w tym i informacja o zakładanych podteczkach w latach obowiązywania schematu) są potrzebne i wykorzystywane później w wielu miejscach - np. schemat jest dodawany automatycznie do paczek archiwalnych. Tym sposobem nadzór archiwalny orientuje się jakie symbole obowiązywały w urzędzie (podmiocie) i jak klasyfikowano/kwalifikowano sprawy z konkretnych latach.

Miłego dnia.

Tomasz Skwarka

Ten pomysł był już zgłaszany.

Tak, przydałoby się coś takiego… :grinning_face:

Dziękuję za odpowiedź