Oddawanie do składu pism w których brakuje stron wg odwzorowania

Dzień dobry.
Pracownik przyniósł dziś do kancelarii przesyłkę zarejestrowaną w 2025r.
Chce ją zarejestrować w składzie.
Po sprawdzeniu jej, stwierdziłam że nie ma wszystkich stron wg odwzorowania jakie robiłam przyjmując ją w 2025 na kancelarii (przesyłka zawierała karty skierowań na warsztaty, które zostały w teczkach uczestników/bądź dotyczących danych wrsztatów) i teraz moje pytania:

1)Czy mogę przyjąć do składu pozostałą część dokumentów?
Czy przesyłka musi w całości wrócić do kancelarii?

2)Co jeśli przesyłka miała nakleję z numerem RPW na kopercie, a koperty nie ma już…
Czy mogę wydrukować scan koperty i wygenerowć na niego nową naklejkę z nr RPW?

Z góry dziękuję za odpowiedz.

Dzień dobry.

1. Przyjęcie niekompletnej przesyłki do składu

Jeżeli pracownik przekazuje przesyłkę, w której brakuje części stron (np. zostały one fizycznie włączone do innych teczek), możliwe jest przyjęcie pozostałej części dokumentów do składu. Fakt niekompletności musi jednak zostać odpowiednio odnotowany w systemie.

Podczas rejestracji dokumentu w składzie chronologicznym (w module Metadane lub bezpośrednio w module Składy) należy wykorzystać pole Opis. Jest to miejsce przeznaczone na informacje uzupełniające, w którym należy wskazać, których stron brakuje oraz gdzie aktualnie się znajdują (np. „Brak kart skierowań – włączone do teczek uczestników”).

2. Brak koperty z naklejką RPW

System umożliwia rozwiązanie tej sytuacji bez konieczności generowania nowego numeru RPW. Istnieje możliwość ponownego wydruku etykiety z kodem kreskowym dla dokumentu już zarejestrowanego w RPW.

Opcja ponownego wydruku etykiety dostępna jest w module Kancelaria > Metadane, po zaznaczeniu właściwego dokumentu w sekcji zawartości przesyłki.

Podsumowując: Przesyłka nie musi wracać w całości, o ile braki zostaną rzetelnie opisane w polu Opis lub Uwagi w module Składy. Etykietę RPW można w każdej chwili wydrukować ponownie z systemu.

Dziękuję za odpowiedź :slight_smile: pozdrawiam :slight_smile:

1 polubienie