Nieprawidłowe działanie parametru „zakres” podczas eksportu danych z Rejestru Korespondencji Wychodzącej

W Rejestrze Korespondencji Wychodzącej występuje błąd podczas korzystania z opcji eksportu do pliku PDF, XLSX lub CSV z użyciem parametru zakresu opartego na liczbie porządkowej. Po wskazaniu wartości „od” oraz „do” system generuje plik, w którym znajdują się dane niezgodne z wcześniej określonym zakresem. Przykładowo w dniu 29.01.2026 w naszym rejestrze znajdują się pozycje o numerach od 129 do 333. Podczas eksportu danych do pliku PDF z zakresem od liczby porządkowej 129 do liczby porządkowej 266 system tworzy dokument zawierający jedynie dane z rekordami od 129 do 205. Przy innych zakresach, na przykład od 200 do 210, system również zachowuje się nieprawidłowo (w pliku znajdują się dane od 129 do 134). Zachowanie systemu jest nieprawidłowe i nie wykazuje żadnej logicznej zależności w efekcie czego eksport danych nie działa poprawnie i nie pozwala na wygenerowanie pliku zgodnego z określonym zakresem liczby porządkowej.

Poniżej zrzuty ekranu z zachowania systemu po podaniu zakresu od 129 do 266:

A czy pośrodku nie było jakiś usuniętych RKW? Zakres jest liczony po Lp. U mnie - test na 111 rekordach - działa dobrze. Zakres 1 -107 na pliku odpowiada zakresowi w rejestrze.

Nie było nic usunięte, moja wersja systemu to 21.28.8 (B).

Też mam tę wersję i u mnie dobrze generuje plik pdf.

Napisałeś wcześniej, że zakres to Lp. :grimacing: nigdy nie spodziewałbym się, że to tak ma funkcjonować :rofl: Myślałem, że to działa po nr RKW. Dzięki za pomoc.

Zakres to Lp. a nie numer RKW. Jeszcze raz dzięki za pomoc :flexed_biceps:

Zgłoś do NASK, żeby można było wybrać czy po Lp. czy po RKW :slight_smile: