KSeF on premise

Pytanie, czy ktoś on premise integrował ksef z ezd (A) test lub produkcję?
Czy działa poprawnie integracja i faktury się pobierają do systemu?

no własnie u nas nie, pytałam wczoraj Was na forum ale zgubiłam to pytanie :slight_smile:

nie pobierają sie fv mimo że wiemy że na ksef są

My otrzymaliśmy informację, ze jest problem z konektorem i programiści pracują nad poprawkami.

co dziwne, na testówce działa i pobiera fv - na produkcji nie…

U nas ruszyło bez problemu. Faktury się pobierają. Problem jest tylko z tym, że trafiają do nas dodatkowo faktury z wszystkich jednostek podległych. Podejrzewam, że chodzi o niewypełnione przez wystawiającego pole “podmiot 3”.

Ale Państwo chyba są na wersji B? czy się mylę?

no tak, u nas też odznaczone pole podmiot 3 ale skoro podobno integracja obejmuje tylko 1 nip to jaki jest sens zaznaczania tej opcji? tym bardziej, że nie ma gdzie tego 2-giego nipu wpisać…

Obecnie używamy wersji 21.32.7 (A)

my również - na produkcji.

na testówkę dziś wrzuciliśmy 21.32.10 ale nie widzę by za wiele się zmieniło. oprocz tego że działało pobieranie fv na testówce zarówno na poprzedniej jak i na tej :slight_smile:

Nie dawno pojawiły się poprawki w wersji 21.32.10 (nie został zbudowany nowy Helm), zalecamy więc aktualizację.

Zaznaczanie Podmiot2 i Podmiot3 może być przydatne gdy np. Szkoła na swój NIP obiera standardowo faktury jako Podmiot3, ale jeżeli przypadkiem ktoś wystawi fakturę błędnie na Podmiot2 jako szkoła a nie NIP gminy, to taka faktura trafi do EZD RP.

@annakosk Prosimy o weryfikację na wersji 21.32.10, Jak będzie tak w Helmie/podach:
ksef-client 21.32.4
connectors 21.32.8
to znaczy że są najnowsze obrazy

Ewentualnie prosimy o kierowanie zgłoszeń do wsparcia z odpowiednimi opisami itd.

zainstalowaliśmy wersję 21.32.10 na testówce ale takie mam wartości:

ksef-client 21.32.3
connectors 21.32.7

na testówce faktury spływają, nawet na wersji 21.32.7 spływały - temu podnieśliśmy produkcję, teraz nie wiem czy podnosić bo może będzie kolejna dziś-jutro?

Czy te poprawki naprawiają również błąd wizualizacji niektórych faktur? Dzisiaj wpłynęło kilkanaście faktur, których nie da się wydrukować. Musimy logować się bezpośrednio do KSeF i drukować stamtąd.

Nad wizualizacją losowych faktur (nie ma specjalnej prawidłowości) zespoły pracują.

21.23.10 z wersjami podów:
ksef-client 21.32.4
connectors 21.32.8

to najnowsza wersja. Nie wiem czy pojawi się jutro kolejna, ale ta poprawia pewne błędy czy lepiej dostosowuje się do limitów API KSeFa.

u nas dalej pusto, mimo podniesienia wersji do 10 :frowning:

Cześć

i co dalej nic nie wpłynęło?

U nas jest identycznie na wersji A w Saas1.

Niestety nadal nic :frowning:

Również jestem z produkcją na wersji: 21.32.7 (A) i mam identyczny problem z otwarciem niektórych faktur - Walidacja wykazała, że plik nie jest bezpieczny. Dodatkowo wg mnie brakuje około 10% faktur, nie dotarła.

Zalecam weryfikację jak jest wystawiony certyfikat: Na NIP czy PESEL, a jeżeli PESEL to czy dana osoba w KSeF ma uprawnienia do pobierania faktur, pobierania paczek itd.

Być może w ksef-client, connectors są warningi typu: 403.

U nas tez komunikat “Nie można otworzyc pliku. Walidacja wykazała, że plik nie jest bezpieczny” Wersja 21.32.10 (A)

Certyfikat jest wystawiony na mój Pesel i zakres uprawnień jest tylko na przegląd faktur, nie ma opcji pobierania paczek

W logu ksef-client nie widzę statusów 40x
Doszukałem się tylko takiego zapisu:

Context ThirdSubject is not defined for configuration 71ea4b4f-cb8a-4b01-82e3-40a9aa57b8e5
e[40me[32minfoe[39me[22me[49m: KsefClient.Application.Services.InvoiceExportService[0]
Context ThirdSubject is not defined for configuration 71ea4b4f-cb8a-4b01-82e3-40a9aa57b8e5