Dzień dobry, bardzo proszę o podpowiedź - być może ktoś z Państwa miał taką sytuację. W ostatnich 3 dniach na naszą jednostkę zostały za pośrednictwem KSeF wystawione 3 faktury. Po jednej szt. 27, 28 lutego raz 2 marca. EZD RP zaczytało faktury z 28.02. oraz 02.03.2026 ale nie zaczytało tej z 27.02.2026 r. Czy jest możliwe, aby ją jeszcze zaczytało? Czy w takiej sytuacji księgowość powinna wydrukować wizualizację z KSeF (dostęp za pośrednictwem systemu f-k) i dać do rejestracji kancelarii, czy czekać aż EZD zaczyta w zwykłym trybie “zaległą” fakturę?
Ostatnio miałem podobną sytuację EZD, że nie pobrało z KSeF faktury (nie zważyliśmy tego) po kilku dniach na maila przyszła faktura która powinna również wejść z KSeF tą fakturę pobrało a poprzedniej nie, ja zrobiłem tak, że wyłączyłem integrację a po chwili ją włączyłem i wtedy pobrało fakturę. Na szczęście podczas rejestracji wpłwy poprzez dodanie pliku można wybrać sposób dostarczenia KSef, więc możecie sobie w ten sposób pomóc bo chyba nie ma awaryjnej drogo pobierania z KSeF jak np. w przypadku ePUAP no chyba, że o czymś nie wiem? A poza tym zgłoszenie do NASK i póki co chyba nie ma innego wyjścia jak z raz dziennie zalogować się do KSeF i kontrolować czy coś nie wpłynęło.
Dziękuję za odpowiedź. Kontrolujemy od strony systemu f-k i KSeF MF, stąd dość szybko wyłapany brak.
EZD nie pobiera faktur z ksef. Faktury leżą w ksef od kilku dni (!), a ezd ich nie pobrało. Zapewniano, że pobieranie do EZD jest automatyczne co 15 minut. Jakie NASK ma rozwiązanie na ten problem?
Dzisiaj u mnie znowu ten sam problem, dwie faktury wpłynęły do KSeF, a EZD pobrało tylko jedną, odświeżyłem konfiguracje, ciekawe czy tym razem pomoże.
U nas ten sam problem. Dwie faktury nie zostały pobrane z KSeF.