Po ostatniej aktualizacji zauważyliśmy, że wizualizacja faktury w KSef ma datę w formacie mm/dd/rrrr. Jest to dość duży problem, bo 12 maja 2026 na fakturze ma postać 05/12/2026. Proszę nie mylić tego z 5 grudnia 2026.
Czy ktoś jeszcze ma taki problem?
My mamy niestety to samo. Przy podglądzie xml-a z KSEF w EZD RP generują się daty w formacie amerykańskim (MM/DD/YYYY). Ten sam xml w podglądzie na stronie KSEF-u ma daty zapisane w formacie dd.mm.yyyy.
Po stronie ogólnie dostępnej biblioteki do wizualizacji z KSeF: GitHub - CIRFMF/ksef-pdf-generator · GitHub doszło do aktualizacji danej biblioteki.
Po stronie NASK również muszą być wykonane odpowiednie prace, które czekają w kolejce do podjęcia.
Podgląd faktury PDF jest tylko jej wizualizacją, moc prawną i oryginałem jest plik XML faktury.
Tak, u nas sytuacja wygląda identycznie. Czy znany jest termin usunięcia tej usterki. U nas na fakturach ołówkiem jest dopisywana data w prawidłowej formie, ale to nie jest rozwiązanie na dłuższą metę.
O jakiej wersji mowa? Bo wczoraj podniosłem się do 26.201.10 (A) i już nie przyszła żadna faktura z KSeF.
W wersji 26.201 był błąd z pobieraniem faktur z KSEF u nas (a mamy EZD w formie SaaS) nask wczoraj robił upgrade do 26.202.4 (B) i teraz faktury się pobierają.
Kiedy można by się spodziewać aktualizacji tej biblioteki po stronie NASK-u (my pracujemy w modelu SaaS od Państwa)
na repo https://git.eadministracja.nask.pl/api/packages/ezdrp/helm jeszcze nie widzę wersji 26.202 ![]()
My dokładnie mamy 26.202.4 (B) ale tak jak mówiłem my mamy to w wersji SaaS prosto na infrastrukturze NASK i przez nich utrzymywane.