Czy poprawne jest zachowanie EZD w zakresie dodawania Uwag do sprawy, widocznych w zakładce metadane ? Mam wrażenie, że pole to, służy jedynie do dodawania a nie do edycji uwag.
W zakładce metadanych sprawy mam jedynie ostatni dodany wpis (dlaczego tylko ostatni ?):
W oknie Uwagi znajdują się natomiast wszystkie komentarze, które zostały wpisane przez użytkownika podczas wykonywania akcji na sprawie, m.in. jej zawieszenia, odłożenia czy przerejestrowania. W tym miejscu można też dopisać istotne dla prowadzenia sprawy informacje.
Zastanawia mnie jednak czy skoro w edytowalnym polu uwagi jest wyświetlony ostatni wpis to czy zamysłem nie było jednak umożliwienie edycji wszystkich wpisów w tym polu (czyli np. edytowalne miejsce na nieformalne notatki własne do sprawy), skoro prowadzi je osoba odpowiedzialna za tę sprawę ?
ArturH, pole służy do dodawania a nie do edycji wprowadzonych metadanych - Uzupełnianie metadanych sprawy – Podręcznik użytkownika systemu EZD RP "W oknie Uwagi znajdują się natomiast wszystkie komentarze, które zostały wpisane przez użytkownika podczas wykonywania akcji na sprawie, m.in. jej zawieszenia, odłożenia czy przerejestrowania. W tym miejscu można też dopisać istotne dla prowadzenia sprawy informacje" Widzisz wszystkie wpisy, w polu Uwagi dotyczące akcji na sprawie, możesz dodać nowy wpis ale nie edytujesz starego wpisu. Co to są nieformalne notatki własne do sprawy, bo moim zdaniem takie zadanie spełnia ta funkcja: Dodawanie i edycja notatek własnych w sprawie – Podręcznik użytkownika systemu EZD RP
Zmyliło mnie pojawianie ostatniej z wpisywanych uwag w polu dopisywania uwag (jak to rozumiemy) i naszła mnie wątpliwość, czy to aby nie pole edycji. Dziękuję za odpowiedź.