Dzień dobry,
czy komuś z Państwa udało się może uzyskać warstwę OCR na dokumencie skanowanym z wykorzystaniem aplikacji QuickScan (QS)? Za każdym razem, gdy skanujemy dokument papierowy poprzez aplikację QS na dokumencie nie ma warstwy tekstowej. Skany wykonujemy na specjalistycznym skanerze używanym do testów.
O ile można by uznać, że po prostu aplikacja nie posiada możliwości tworzenia warstwy OCR, to QS usuwa też warstwę tekstową z dokumentów, które już ją posiadają.Przeprowadziłem test na urządzeniach MFP wykorzystywanych w druku podążającym.
- Zeskanowałem dokument z etykietą RPW do formatu pdf poza EZD RP.
- Na dokumencie naniesiona została warstwa OCR.
- Tak przygotowany plik umieściłem w folderze wykorzystywanym przez QS do pobierania dokumentów.
- Uruchomiłem aplikację QS z poziomu systemu EZD RP.
- Korzystając z funkcji “Z folderu” zaciągnąłem plik do aplikacji.
- Kod został rozpoznany poprawnie.
- Po usunięciu pustych stron wykonałem transfer do EZD RP.
- Po otworzeniu RPW przypisanego do dokumentu i wyświetleniu podglądu okazało się, że OCR został zdjęty z dokumentu.
Natomiast jeżeli ten sam dokument z OCR po prostu dodam do systemu “ręcznie” uzupełniając metadane pism, to warstwa tekstowa na dokumencie jest zachowana. Wdaje się, że sam system EZD RP nie ma problemu z wykorzystywaniem warstwy tekstowej na dokumentach, które ją zawierają. Problem występuje tylko przy wykorzystaniu aplikacji QS, który albo jej nie tworzy, albo usuwa przy wgrywaniu przez niego plików.
Czy komuś z Państwa udało się uzyskać OCR podczas skanu dokumentu papierowego bezpośrednio z QS?