Dzień dobry,
przeprowadzałem dziś testy wysyłki PUH na nowym środowisku chmurowym (v. 21.20.6 (B) EZD RP), na którym mamy postawione docelowe środowisko testowe. Po wybraniu korespondenta na ekranie podsumowującym przesyłkę e-Doręczeń (kontakt bez ADE) pojawiła się informacja, że nie może być wysłana, gdyż kontakt nie ma przypisanego kraju Polska.
Sprawdziłem bazę kontaktów. Przy edycji adresu wybranym krajemy była Polska. Jednak jak się okazało pomimo wybrania tej danej, nie odkłada się ona w szczegółach kontaktu.
Sprawdziłem jak wygląda sytuacja na naszym starym środowisku serwerowym, które aktualizujemy od wersji 12. I tu wszystko jest ok.
Tu po miejscowości jest dopisany kraj po przecinku. W wersji chmurowej nie pojawia się nawet przecinek. Tak jakby system w ogóle nie przyjmuje informacji o kraju w bazie.
Ktoś ma pomysł co to może być? Wysłałem wcześniej zgłoszenie do NASK, ale wierzę w moc tego forum i może ktoś już się spotkał z tym problemem na swoich instalacjach. Środowisko chmurowe było tworzone od razu na wersji 21.15 (B). Aktualnie oba środowiska mają tę samą wersję, ale problem występuje tylko na chmurze.
Pozdrawiam