Brak możliwości założenia sprawy z modułu do obsłużenia

Witam

Mam problem z założeniem sprawy z modułu do obsłużenia. Po wejściu na zadekretowany dokument i wyborze załóż sprawę w wyszukiwarce JRWA, w której wpisuje fragment numeru nie są podpowiadane żadne numery, natomiast w drugiej (wybór z drzewka) jest pusty.

Wszystko działa dobrze w przypadku próby założenia sprawy z panelu głównego - kafelek “Załóż sprawę”.

Sprawdzałem na kilku przeglądarkach i problem się powtarza.

Z góry dzięki za pomoc.

U nas występuje taka sytuacja gdy pismo jest przekazane w formie “do wiadomości”. Może tu jest problem?

Dziękuję.

Teraz zauważyłem, że pismo zostało przekazane mi w formie “do realizacji” więc chyba dla tego nie mogę założyć sprawy.

U mnie pomogło ponowne logowanie. Jeśli coś jest do realizacji to właśnie często po to żeby założyć na tym sprawę.

Zmieniłem w JRWA tj. odznaczyłem klasę, w której chciałem założyć sprawę jako “możliwą do założenia sprawy z udostępnionego pisma”. Nie wiem czy tak powinno to wyglądać bo faktycznie wydaje się, że “do realizacji” z automatu powinno pozwalać na założenie sprawy.

Jeżeli chodzi o dokumenty oznaczone jako “Do wiadomości” to … Zauważyłam, że jak dla danych klas ustawiam funkcję (opcje) “Oznacz klasę jako możliwą do tworzenia spraw z udostępnionego pisma”, to istnieje możliwość zakładania spraw dla dokumentu wyłącznie dla oznaczonych klas oraz tylko dla podteczek utworzonych po aktywacji tej funkcji (opcji). Niestety, nie ma możliwości zakładania spraw z udostępnionego pisma dla podteczek utworzonych przed jej włączeniem (nie pojawiają się nawet w drzewku).:thinking:

marcin1 pozwolę się z Tobą nie zgodzić. To że dokument jest w sekcji Do realizacji nie zawsze oznacza, że musisz założyć sprawę - możesz wskazać dokument jako niestanowiący akt sprawy, możesz dołączyć do sprawy już prowadzonej, możesz dostać też do sekcji obsłużenia dokument, który dekretujesz dalej.

@Sebastian - oczywiście masz rację, to jest tylko jeden z wyborów, dlatego użyłem słowa “często”, a nie “zawsze”