Witam, mam problem z “wiszącym” pismem w biurku. Wystawiłam zadanie ze schematu dla 3 osób - do zaakceptowania dla pierwszej, do podpisu dla drugiej oraz do zaakceptowania dla trzeciej. Obecnie zadanie w panelu zadań widnieje w zakładce zrealizowane, ale w panelu biurko w dalszym ciągu mam pismo w zakładce pisma. Nie ma możliwości zakończenia pisma, zarówno u mnie jak i innych osób dla których wystawiłam zadanie. Gdzie leży problem? To już kolejne zadanie wystawione w ten sposób do tych samych osób, ale po raz pierwszy wystąpiła taka sytuacja. Proszę o odpowiedź co robię źle i jak to rozwiązać. Dodam że działam w systemie dopiero krótki czas i może porostu nie znam jeszcze wszystkich funkcjonalności.
Trochę nielogiczna tu się wydaje kolejność. W jakim celu trzeci osoba ma akceptować podpisane pismo? Podpis przez osobę upoważnioną do podpisania pisma kończy ścieżkę. Wszelkie akceptacje powinny być zebrane przed podpisaniem dokumentu. Nie bardzo rozumiem po co akceptacja po podpisaniu. Wiem, że są przypadku konieczności kontrasygnaty pisma, ale to jest konieczność złożenia drugiego podpisu na dokumencie, a to nie jest zaakceptowanie podpisanego dokumentu.