Podczas wprowadzania nowego kontaktu można dodać NIP instytucji, dlaczego nie ma możliwości wyszukiwania podmiotu po NIPie? A może jest ale tego nie odkryłam?
Szkoda, że nie ma integracji z inferfejsem API usługi dostępu do danych rejestrowych REGON poprzez usługę sieciową. Można by było wyszukiwać adresatów z wykorzystaniem następujących kryteriów:
- Identyfikator REGON
- Identyfikator NIP
- Identyfikator KRS
https://api.stat.gov.pl/Home/RegonApi
A może jest tylko nie zauważyłem.
Popieram. U nas postulowana jest integracja z bazą GUS. Czy jest szansa żeby coś z tym zrobić? a może jest na to rozwiązanie tylko go nie znalazłam.
Dodatkowo przydałaby się możliwość wczytania informacji o adresach elektronicznych skrzynek podawczych podmiotów w formacie pliku csv lub xml. Pliki te są udostępniane w Pomocy w Strefie Urzędnika. Można by było je raz w miesiącu ręcznie importować do systemu EZD RP. Znacznie ułatwiłoby to wysyłkę korespondencji przez ePUAP.
Podbijam temat. Często wdrożenie EZD RP to znakomita okazja do uporządkowania obszaru szeroko rozumianych kontrahentów urzędu. Możemy prosić o informację, czy i na jakim etapie jest integracja z API GUS ??