Dzień dobry, w przypadku podpisywania dokumentów docx, pdf za pomocą PADES nie działa weryfikacja podpisu, nawet w przypadku ręcznego weryfikowania sytuacja się nie zmienia. Co dziwne dokumenty xml podpisują się bez problemu. Czy istnieje jakieś rozwiązanie tego problemu? Z góry dziękuję za pomoc.
Aktualizacja po pewnym czasie dokument został zweryfikowany ale po odświeżeniu strony zielona kropka ponownie zniknęła.
Dzień dobry. EZD RP w wersji saas. Mamy to samo. Od ok. 5-7 dni występuje problem z weryfikacją podpisu - brak zielonej kropki. To znaczy sprawa losowa, raz jest, raz nie ma. Przy ręcznej weryfikacji pojawia się pomarańczowa kropka, potem jest zielona kropka a za chwil kilka kropki brak. Problem zgłoszony do Nask. Otrzymaliśmy odpowiedź (wczoraj 22.01.2025), że wdrożyli nowy weryfikator do wersji testowej a do produkcji mają to wdrożyć do końca miesiąca. Nawiasem mówiąc jak podpisany pdf wrzuci się do testowej, to pojawia się zielona kropka.
podobny problem jest u nas, również głosiłam, tylko u nas bardziej dotyczy własnie plików xml, z pdf-ami nie ma aż takiego problemu
Czy wiadomo kiedy zostanie naprawiona funkcja weryfikacji podpisu ?,
Podobno miała zostać naprawiona wraz z aktualizacją, która była zrobiona pod koniec stycznia.
mi się wydawało, że to działało, ale właśnie po ostatniej aktualizacji przestało, ale po wpisach widzę, że problem już występował wcześniej , zobaczymy
Mogę potwierdzić problemy z weryfikacją podpisu. Od dłuższego czasu brak możliwości weryfikacji. Niestety również na liście zmian do wersji 21.5.7 (ze stycznia 2025) nie ma nic dot. ww funkcji.