Problemy z edytowaniem umów w CRU

Mam problem z edytowaniem umowy z poziomu rejestru CRU. Dzieje się tak wybiórczo - dlatego nie wiem, w czym może tkwić problem.

1. dodaję umowę, od razu nieaktywną - EZD wymusza podanie podstawy aktualizacji. Cokolwiek nie wpiszę - system wymusza podanie podstawy aktualizacji - dodaj kolejną zmianę umowy.

2. dodaję umowę jako aktywną. publikuję. 3 z 5 umów zmieniłam potem na nieaktywne, podając jako powód wygaśnięcie umowy - zrealizowanie przedmiotu. Przeszło. przy dwóch pozostałych umowach - system wymusza podanie podstawy aktualizacji - dodaj kolejną zmianę umowy. Nie ważne ile i jakie bym dała zmiany - nie przechodzi.

Ma ktoś może taki problem i może poinstruować czy coś robię źle?

Edit: mam oczywiście na myśli rejestr CRU w EZD, w nim wykonuje wszystkie czynności

Tak ten sam problem zauważyłem. Bezpośrednio w CRU jest możliwość zmiany natomiast nie zaciąga wtedy w EZD.

Na ten moment integracja działa tylko w jedną stronę – dane wprowadzane w EZD RP trafiają do CRU, co oznacza, że wszelkie zmiany lub korekty powinny być wprowadzane w EZD RP, aby zachować spójność w obu rejestrach.

No właśnie, a nie o to chodziło. Dwie umowy edytowałam bezpośrednio w CRU, ale przez to mam niezgodność w rejestrze w EZD. Ale dwie pierwsze umowy to okej, ale nie chciałabym wszystkiego poprawiać bezpośrednio z CRU JSFP.