Prośba o identyfikację i naprawę problemu.
Jak w temacie, zamówiłem oraz odebrałem podpis kwalifikowany z PWPW Sigillum karta blue. Postępując zgodnie z instrukcją pobrałem ze strony kod PIN do aktywacji oraz pobrałem i zainstalowałem Sigillum Sign oraz Sigillum Manager.
Po zainstalowaniu podłączyłem czytnik z kartą do laptopa, program od razu zareagował i wykrył kartę. I tutaj niestety kończy się moja przygoda z aktywacją karty. Program mimo jego wywoływania nie odpowiada, jedynie przez chwilę coś “mieli” i to tyle, nie otwiera się w ogóle. Ile razy bym próbował to zero reakcji, nie da się również włączyć opcji, jedyne na co reaguje to na “Aktualizacje”, pokazuje się okno, że program jest aktualny. Dodatkowo zauważyłem, że:
-jeżeli zamknę program to nie mam możliwości jego włączenia, na chwilę pojawia się proces w menadżerze zadań i po chwili znika. Jedyną opcją aby się włączył to restart i dopiero wtedy włącza się w związku z tym, że jest ustawiony na autostart,
-jeżeli wyłączę autostart sigillum manager to program nie włącza się w ogóle, nie mam możliwości go odpalenia nieważne jak i czym bym próbował.
-z rejestru zdarzeń wygrzebałem taki błąd pojawiający się tam jak próbuję wywołać program z paska bocznego:
Kontaktowałem się z pomocą techniczną Sigillum ale przez dwa tygodnie odpisali mi dwa razy i w dodatku to samo- abym zainstalował OpenGL. Próbowałem również tego, ale to nie przyniosło efektu. Z tego co wygrzebałem w internecie to przy problemach z OpenGL przy próbie wywołania programu pojawia się błąd, który jasno wskazuje na problem. U mnie nie ma żadnego błędu.
Działam na win 10 home, mam zainstalowaną ostatnią aktualizację, sterowniki kart również są aktualne
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i wie co jest przyczyną bądź gdzie szukać?