Hej,
Mam problem na jednym z komputerów. Podczas próby logowania proces zatrzymuje się na ekranie ładowania. Dzieje się tak zarówno przy logowaniu przez AD, jak i przy użyciu loginu oraz hasła.
Próby naprawy, które już wykonałem:
-
usunięcie ciasteczek i danych przeglądarki,
-
zmiana przeglądarki,
-
tryb incognito,
-
logowanie innym kontem (działającym na innych komputerach).
Na innym komputerze dany użytkownik loguje się bez problemu, więc problem dotyczy konkretnego urządzenia.
Dla jasności:
wszyscy użytkownicy są w tej samej sieci, a firewall niczego nie blokuje.
Czy macie jakieś sugestie, co jeszcze warto sprawdzić albo wyczyścić?
Sprawdź datę i godzinę na komputerze, rozjazd o więcej niż kilka minut może to powodować
1 polubienie
zweryfikuję to w poniedziałek. Dzięki za sugestię
W naszej jednostce mamy problemy przez przeglądarkę Edge. Strona EZDRP często zawiesza się przy logowaniu, czasem wyrzuca tylko error “Not found” a czasem w nieskończoność mrugają trzy kropki. Jak już uda się zalogować, to z kolei przy próbie podglądu załącznika o formacie .pdf też dostajemy komunikat “Not found” lub po prostu szare tło. Nie jesteśmy w stanie tego zdiagnozować, dzieje się to sporadycznie, na różnych komputerach.
Póki co, sprawdzonym sposobem dla mnie jest przejście na Firefox. Po świeżej instalacji musimy tylko wejść w about:config, i do reguły “network.automatic-ntlm-auth.trusted-uris” dodać “https://ad-ezdrp-web.naszadomena.pl” - to pozwala logować się za pomocą AD. Nie miałem jeszcze ani jednego problemu po przejściu na Firefoxa.
Rozumiem że próbowałeś już zmienić przeglądarkę, może to rozwiązanie pomoże komuś innemu.
Dzień dobry,
jak pisał Zbigniew.Rebis spróbujcie wykonać synchronizację czasu na tym komputerze.