Czy ktoś z Państwa jest jednocześnie administratorem i użytkownikiem logującym się tym samym loginem. Jeśli tak to proszę o podpowiedź jak wymusić aby logować się na koncie użytkownika/pracownika. Obecnie jest to dość irytujące ponieważ teraz za każdym razem loguję się do systemu i jestem zalogowany jako administrator, następnie muszę zmieniać stanowisko z administratora na dyrektora, a głównie pracuję codziennie na stanowisku dyrektora tak, tak więc wykonywanie tej zmiany za każdym logowanie znacznie utrudnia pracę. Jeśli nie ma takiego rozwiązania to pytanie czy można dodać funkcję domyślnego logowania dla stanowisk które są przypisane do użytkownika.
Dziękuję i pozdrawiam
W systemie mamy jedno konto ale wiele możemy mieć w systemie. Logujemy się na konto użytkownika, a nie na stanowisko. Wystarczy wylogować się z konta jako użytkownik, to przy zalogowaniu zalogujemy się jako pracownik.
Dziękuję za informację. Rzeczywiście to o czym Pan pisze (przynajmniej u mnie) działa ale tylko na Chromie i FireFox. Na Microsoft Edge po zamknięciu przeglądarki zawsze loguję się na konto administratora. Ostatnio korzystałem wyłącznie z Edga i jak teraz sprawdziłem jeśli się zaloguję i wyloguję nie zamykając Edga jest OK, a jeśli go zamknę i ponownie uruchomię wracam na administratora. Może komuś też się ta informacja przyda, w końcu po to mamy forum
2 polubienia