Problem z dopasowaniem "zwrotek" i "zpo" podczas drukowania

Dzień dobry.

Mam pewien kłopot związany z drukowaniem zwrotek oraz Kpa i zwracam się do was z prośbą o pomoc. Korzystamy ze schematów blank do tych dokumentów, a także z zadrukowanych wersji zwrotek oraz kpa.

Próbuję dopasować te elementy do wydruku, ale napotykam na pewne trudności. Czy ktoś mógłby podzielić się swoim doświadczeniem lub poradą dotyczącą poprawnego dostosowywania zwrotek i kpa podczas procesu drukowania, zwłaszcza w kontekście korzystania z schematów blank oraz zwrotek i kpa wstępnie zadrukowanych ?

Czy istnieją specjalne ustawienia czy Metody, których powinienem użyć, aby uzyskać optymalne rezultaty? Będę wdzięczny za wszelką pomoc!

bym był wdzięczny za przykładową konfiguracje drukarek.

Dziękuję z góry!

Trochę nad tym siedzieliśmy i w sumie wyszło tak, że wypisywać będziemy ręcznie.
Na przygotowanych szablonach wydruków tekst ze zwrotek dodatkowo się nadrukowuje, a i zwrotka BLANK raczej nie pasuje.
Stanęło na pisaniu ręcznym. Aczkolwiek gdzieś tam w obietnicach jest podobno edytor etykiet i zwrotek i być może będzie można nad nimi wtedy popracować.
Wydruków na papierze Poczta Polska nie przyjmuje. Ale też słyszałam, że są i tacy, którzy aneksowali umowy z PP i drukują zwrotki na zwykłych kartkach, ale nie potwierdzam.

Ja się poddałem, zwłaszcza, że coraz bliżej było do eDoręczeń. Myślę , że jeśli nawet termin obowiązku będzie przesunięty to będziemy raczej chcieli wchodzić w eDoręczenia niż udoskonalanie drukowania zwrotek. Pozatym, szkoda drukarek na drukowanie zwrotek.

Drukujemy 2 etykiety 80x50mm - jedną na kopertę adresową drugą na zwrotkę z nadrukiem. Etykieta idealnie się wpasowuje.

a kto to drukuje? pracownicy mają drukarki etykiet, czy kancelaria wysyła korespondencję?

Drukarka jest fizycznie w sekretariacie ale drukują pracownicy od siebie , po czym idą do sekretariatu z kopertami do naklejenia etykiet i przekazania do wysyłki .

1 polubienie