Problem z dodawanie szablonu zadania

Dzień dobry,

mam problem z szablonem zadań. Utworzyłem szablon zadania w schematach z dostępem globalnym.Przy przekazaniu pisma i dołączeniu szablonu zadania pojawia mi się taki komunikat. Mamy wersję testową EZD RP, B. Nie mam pomysłów jak to zrobić aby móc dodawać szablony zadania.

Dzień dobry,
wygląda jakby żaden schemat nie był utworzony.
Proszę spróbować zrobić własny schemat obiegu i wtedy ponowić przekazanie szablonem zadań. Może tak :wink:

Dziękuję za odpowiedź. Zrobiłem dzisiaj własny szablon zadań ale spróbuje jeszcze raz.

Proszę spojrzeć na typ szablonu - zrobił Pan szablon “Do akceptacji lub podpisu”, który wykorzystać można przy zadaniach akceptacji/podpisu. Chcąc przekazywać pisma przy pomocy szablonu, podczas tworzenia szablonu zadań należy wskazać typ “Do przekazywania”.

PiotrRomanowski, rozumiem, że chcesz utworzyć szablon zadania korzystając z tej funkcji: Tworzenie i edycja szablonów zadań – Podręcznik użytkownika systemu EZD RP. Jeśli tworzysz w ten sposób szablon zadania to jak wskazała MonikaSienkiewicz tworzysz szablon, który wykorzystujesz podczas " podczas wielostopniowej akceptacji pism lub zbierania podpisów na dokumentach". Skoro wyświetlił Ci się komunikat, że brak jest zdefiniowanych szablonów zadań, to oznacza, że nie został utworzony szablon zadania. Czy jak wejdziesz do sekcji schematy widać zapisane szablony tak jak tu:

? jeśli nie widać, to nie został dodany żaden szablon zadania. Jeśli chcesz wykorzystać szablon do przekazywania dokumentów, to jak to zrobić wskazano tu: Wykorzystanie i edycja szablonów zadań – Podręcznik użytkownika systemu EZD RP. W tym przypadku MonikaSienkiewicz znów dobrze Ci podpowiedziała.