Problem z certyfikatem

Na stronie zamiast certyfikatu, który wgrałem, jest certyfikat “Kubernetes Ingress Controller Fake Certificate”. Jak podpiąć certyfikat wgrany podczas instalacji EZDRD?

Mam certyfikat Widcard:

na stronie widnieje taki certyfikat:
image

Czy może mieć znaczenie, że mam certyfikat *.nazwa_domeny.pl a EZD jest pod domeną *.ezd.nazwa_domeny.pl?

Pozdrawiam,
Roman Dylewski

Dzień dobry,

Czy podczas instalacji nask-ezdrp-ha zaznaczył Pan:

I tak jak najbardziej istnieje taka możliwość, że:
“Czy może mieć znaczenie, że mam certyfikat *.nazwa_domeny.pl a EZD jest pod domeną *.ezd.nazwa_domeny.pl?”

Pozdrawiam,
Dariusz Bółkowski
LinuxPolska

Dzień dobry,
Tak, podczas instalacji był wybrany certyfikat.

Zrzut ekranu 2024-02-26 141652

Pozdrawiam,
Roman Dylewski

Dzień dobry,

Jak rozumiem został utworzony secret “certyfikat”? Z .crt oraz .key ?

Pozdrawiam,
Dariusz Bółkowski
LinuxPolska

Dzień Dobry,
@r.dylewski tak, ma znaczenie czy certyfikat jest wygenerowany dla *.nazwa_domeny.pl a serwis jest udostępniany z *.ezd.nazwa_domeny.pl, do tego doszedłem na własnych eksperymentach.
Idąc dalej zadam pytanie, jak ten certyfikat podmienić poprawnie, bo próba przez “Edit/Update” zainstalowanej aplikacji kończy się, w moim przypadku, fiaskiem. Z jakiegoś powodu pod “cloudadmin” bardzo wolno wstaje, restartuje się, aż w końcu osiągany jest timeout.

Certyfikat należy podmienić w sekcji Storage->Secrets.
Jednak jeżeli certyfikat jest wystawiony na *.nazwadomeny.pl, a system zainstalujesz pod adresem *.ezd.nazwadomeny.pl to system nie wstanie. Ważne jest, aby certyfikat był wystawiony na *.ezd.nazwadomeny.pl - z własnego doświadczenia to wiem. Jeżeli wystawisz sobie selfsign to musisz także zadbać o to, żeby certyfikat był dodany do zaufanych na komputerze z którego uruchamiasz stronę ezd.