Powiadomienie o nowym zadaniu dla odbiorcy

Czy można dodać do powiadomień o nowym zadaniu dla odbiorcy, z którego systemu pochodzą (testowego czy produkcyjnego)?
Tak jak możliwe jest to w KUiPie w Administracja / Konfiguracja powiadomień mailowych dla maili o założeniu konta, odblokowaniu go czy resecie hasła.

W KUiP nie ustawiamy żadnych powiadomień - o powiadomieniach więcej jest tu: Powiadomienia systemowe – Podręcznik użytkownika systemu EZD RP

Dziękuję za “odpowiedź” i link do podręcznika. Czytałem ten artykuł przed napisaniem tutaj i nie ma w nim odpowiedzi na moje pytanie.

To inaczej, w swojej wypowiedzi nawiązywałeś do możliwości personalizacji wiadomości mailowych (Uprawnienia i role organizacyjne w KUiP – Podręcznik użytkownika systemu EZD RP) tka jak wspomina się o tym w podanym artykule Aby konfigurować treść wiadomości mailowych w KUiP musisz mieć konto roota czyli administratora chmurowego. Jeśli chodzi o konfigurację treści powiadomień systemowych to nikt nie ma takiej funkcji - są takie jak we wskazanym przeze mnie mnie wcześniej artykule - ich treść może zmienić tylko NASK.

W systemie EZD uruchomionym na serwerach własnej instytucji powinno być możliwe wybranie nazwy konta pocztowego, osobnego dla obu systemów (test i prod) jeżeli macie Państwo 2 osobne systemy. W procedurze instalacji Instrukcja instalacji EZD RP – środowiska testowe, rozwojowe lub edukacyjne – Podręcznik użytkownika systemu EZD RP jest podany ten moment. Pytaniem otwartym jest pytanie o metodę zmianę konta w trakcie użytkowania. Może uzupełni opis ktoś, kto zmieniał.

Nie posiadając wiedzy o metodach zmiany nazwy konta, to o ile dysponują Państwo własnym serwerem testowym to możecie przeinstalować (zainstalować ponownie) podając nowy adres :slight_smile:

Dziękuję za odpowiedź :slight_smile: Korzystamy z wersji w chmurze, więc nie mam możliwości przetestowania tego rozwiązania.

Jeśli chodzi o powiadomienia o o założeniu konta, odblokowaniu go czy resecie hasła możesz zmienić treść - może wyglądać to tak:

zmieniasz tytuł maila, a robisz to tu:

ale możesz to zrobić tylko jako root (administrartor chmurowy).

Pozdrawiam