Jak ograniczyć możliwość ustawiania zastępstw tylko dla przełożonych.
Utworzyłem dwa szablony uprawnień zgodnie ze wzorem „Przykładowe szablony uprawnień” z podręcznika użytkownika dla dwóch grup użytkowników.
Jeden szablon uprawnień dla „Podstawowych pracowników” bez możliwości tworzenia zastępstw.
Drugi szablon uprawnień dla „Naczelników” z możliwością tworzenia zastępstw.
Niestety „Podstawowy pracownik” samodzielnie może ustawić zastępstwa w ramach własnej komórki organizacyjnej.
Zaobserwowałem również, że w module Administracja – Uprawnienia – Wyszukiwanie każdy z użytkownik ze struktury organizacyjnej ma uprawnienia „Pracownik” (Instytucja, moja nazwa instytucji utworzona w KUIP). Uprawnienia „Pracownik” wydają się być dodawane automatycznie, nie są tworzone przez szablon uprawnień. Usunięcie uprawnienia „Pracownik” powoduje, że użytkownikowi nie wyświetli się pulpitu programu EZD RP. Pojawia się komunikat brak uprawnień. Niestety nie udało mi się odnaleźć uprawnień „Pracownik” i musiałem usunąć użytkownika i ponownie go dodać w KUIP.
Co ciekaw nowoutworzony użytkownik dodany do schematu organizacyjnego, z „pustymi” uprawnieniami (nie dodałem żadnych uprawnień z szablonu uprawnień) może od razu ustawić zastępstwa w systemie.