Moduł archiwum - błąd przy próbie brakowania lub generowania paczki archiwalnej

Mam pytanie o moduł archiwum. Jest to jedyna część EZD RP, której nie mogę rozgryźć. Podczas testów nie udało nam się przeprowadzić zarówno brakowania jak i archiwizacji zamkniętych spraw. Wiem, że do tego niezbędne jest wskazanie w JRWA klasy powiązanej z brakowaniem spraw jak i przekazywaniem danych do Archiwum Państwowego.
Niestety w obu przypadkach system nie pozwala kontynuować testów na etapie końcowym. Przy brakowaniu mam możliwość powiązania ze sprawą lub utworzenia nowej, ale przy próbie powiązania lub utworzenia pojawia się błąd.
Z kolei przy generowaniu paczki archiwalnej ekran robi się w lekko wyszarzony i nic dalej się nie dzieje. Kliknięcie w dowolny obszar wyświetla komunikat o potwierdzeniu przerwania wykonywanej operacji.
Czy ktoś kiedyś się z tym problemem spotkał? Czy jest możliwość, że coś nie zostało właściwie skonfigurowane przy instalacji (brak jakiejś falgi, powiązania z serwerem itp.).

Z góry dziękuję za pomoc :slight_smile:

Moduł archiwum ma być przebudowany. Błędy podczas testowania brakowania też miałem i zgłaszałem do NASK.

I to jedyna odpowiedź jaką dostałeś? Bo z artykułu w podręczniku wynika, że wszystko działa, tylko jaby na naszej instancji testowej był jakiś problem.

W podręczniku zawsze wszystko działa :slight_smile: a życie weryfikuje te zapisy.
Wszystkie odpowiedzi miały ten sam mianownik potwierdzamy błąd/błąd jest nam znany a moduł archiwum będzie w najbliższym czasie przebudowywany :smiley:

1 polubienie

Dzięki za odpowiedź :slight_smile: Może jeszcze ktoś z NASK się wypowie, bo obstawiam, że zainteresowanych tematem może być więcej :slight_smile:

Co prawda nie jestem z NASK, ale potwierdzam, że Archiwum ma być przebudowywane. Artykuły w podręczniku dotyczące Archiwum są z 2023 r., są też pewne aktualizacje dotychczasowej treści z 2024 r., ale pamiętaj, że w międzyczasie były przebudowywane inne istotne elementy systemu. Pierwsze informacje o module archiwum pojawiają się w opisie wersji 9 systemu z 2021 r., zaś sam podręcznik użytkownika dostępny jest od września 2022 r.