Dyrektor daje zadanie swojemu pracownikowi. Pracownik niestety nie może wejść w zadanie, które zostało do niego skierowane. Pojawia się komunikat “Brak odpowiednich uprawnień do wyświetlenia wybranego widoku. Wymagane uprawnienia może nadać administrator systemu. (353f5339)”.
Zweryfikowałem uprawnienia, wszystko się zgadza - zgodne z wersją testową. Brakuje mi pomysłu na rozwiązanie tego. Jeżeli znalazłbym informację, co dokładnie ten kod błędu oznacza może udało by się to szybciej rozwiązać. Czy ktoś może z Państwa już się spotkał z czymś takim bądź czymś podobnym? i może komuś udało się rozwiązać ten problem?
Bartoszu czy możesz konkretnie opisać całą czynność - jaki to rodzaj zadania, jakie uprawnienia posiada pracownik? Przydałby się tez jakiś zrzut z systemu. Bez tych informacji ciężko jest stwierdzić co konkretnie się dzieje. Kolejne pytanie gdzie masz zainstalowany system - u siebie, u dostawcy, czy środowisko jest odpowiednio skonfigurowane?
Rodzaj zadania - Udostępnione do wiadomości
Uprawnienia pracownika:
oraz
Na wersji testowej udostępniłem do wiadomości przykładowe zadanie. I u innego pracownika (posiadający tylko prawa pracownika domyślnego) wszystko działa bez problemu. Prawa pracownika domyślnego na wersji testowej i produkcyjnej są takie same i dlatego już nie wiem od czego to może zależeć.
System mamy zainstalowany u dostawcy
Niestety nie jestem w stanie stwierdzić co się dzieje, ale interesujące jest to, że na środowisku testowym wszystko działa a na produkcji nie - szukałbym problemu w zakresie konfiguracji systemu na środowisku produkcyjnym, zwłaszcza że nie ma uprawnienia na wyświetlanie zadań, a uprawnienia są na obydwu środowiskach takie same.