Witam,
Chcę zrobić rejestr umów, który ma wyglądać tak, że wszystkie sprawy w danej klasie jrwa będą w nim automatycznie zawarte. Do rejestru na poziomie instytucji ma mieć dostęp Kwestura i ma ona mieć możliwość edycji tych spraw. Z kolei na wydziałach gdzie będą zakładane sprawy, pracownicy mają mieć możliwość edycji spraw tylko z własnej jednostki.
Zrobiłem to tak, że utworzyłem Rejestr umów ze sprawy z powiązaniem do odpowiedniej klasy jrwa. Dodatkowo nadałem kwesturze uprawnienie do edycji wszystkich spraw w tej klasie, przez co kwestura ma automatycznie dostęp do nowo zakładanych spraw.
Wszystko wygląda fajnie, jednak potrzebuję jeszcze aby kwestura miała możliwość blokowania wybranych pism w tych sprawach (np. gdy umowa już jest podpisana to wydziały nie powinny mieć możliwość edycji tego pisma), ale sprawa ma być nadal otwarta aby właściciel (ktoś na wydziale) miał możliwość dodawania jeszcze innych pism do sprawy. Czy istnieje taka możliwość?
Znalazłem opcję “Nałóż ochronę” jednak z tego co widzę to może ją tylko nakładać osoba, która dodała dane pismo do sprawy (czyli w moim przypadku nie kwestura). Druga sprawa to pomimo nałożenia ochrony kwestura może edytować/usuwać pismo, co jest dla mnie niezrozumiałe. Czy mogę prosić o wyjaśnienie czego ta ochrona dotyczy?