Błąd przy imporcie struktury i użytkowników w strukturze

Dzień dobry,
przy próbie importu struktury oraz użytkowników w strukturze otrzymuję błąd “Przepraszamy wystąpił błąd”, import nie przechodzi.
Podmioty są nowe, celowo założyłem podmiot testowy nieposiadający przypisanych użytkowników, postępuję zgodnie z podręcznikiem (https://podrecznik.ezdrp.gov.pl/zarzadzania-podmiotami-i-uzytkownikami-system-kuip/) i używam bardzo prostych danych (szablon ze strony, dane krótkie, jak na obrazku). Bezpośrednio po kliknięciu “załóż strukturę” próbuję ją zaimportować i nie rozumiem skąd bierze się błąd.

Dla innego testowego podmiotu próbowałem też dodać strukturę ręcznie (co się powiodło) i zaimportować do niej pojedynczego użytkownika (również z odpowiedniego szablonu), co kończy się identycznym komunikatem błędu. Proszę o pomoc.
Wersja systemu: 19.7.54
Wersja API: 19.7.58

Czy nie ma w pliku w którejś pozycji spacji? Miałem podobny przypadek przy imporcie struktury, a także pozostałych (użytkowników, JRWA) i zawsze okazywało się, że jest w jednej bądź kilku pozycjach spacja na końcu.

Żadna z pozycji nie ma spacji na końcu, przed chwilą zweryfikowałem. Są spacje wewnątrz pola (na przykład “Biuro IT” jak na rysunku), ale podręcznik też takie ma. Pomimo tego spróbowałem bez spacji, niestety nie pomaga.

Hmmm… Spacje wewnątrz nie mają znaczenia, bo takowe mogą występować - komunikat o błędzie nie wskazuje na nic konkretnego?

Komunikatem jest “Przepraszamy wystąpił błąd” w czerwonej ramce, nic więcej.

Proszę jeszcze sprawdzić w KUiP czy dane z kolumny D są tożsame z typami komórek organizacyjnych utworzonych w KUiP → Administracja → Typy komórek organizacyjnych. Kiedyś miałem problem, że w pliku nie było żadnych spacji na końcu, ale w utworzonych typach komórek już tak i miałem problem z importem dlatego, że dane różniły się jednym znakiem.

Jest jeszcze pytanie czy wcześniej w podmiocie była jakaś komórka założona ręcznie. Jeżeli pamięć mnie nie myli, to w 19 wersji po ręcznym utworzeniu jakiejś komórki nie dało się importować kolejnych danych.

Są tożsame, w tym przykładzie jedyną wartością w kolumnie D jest “Biuro”, w zakładce
KUiP->Administracja->Typy komórek administracyjnych też istnieje “Biuro”, ani jedna ani druga wartość nie posiada spacji.

Importu struktury usiłuję dokonać bezpośrednio po kliknięciu “załóż strukturę” i jest to pierwsza moja akcja w tej zakładce dla danego podmiotu, który też jest nowy aby mieć pewność, że nic nie było dodawane. Automatycznie pojawia mi się komórka z nazwą podmiotu (w tym przypadku “Test”), nic więcej. Jedynymi użytkownikami, których zawiera podmiot są dwaj administratorzy, których muszę dodać przed inicjalizacją podmiotu.

W jakim formacie został zapisany plik do importu struktury?

.xls, zgodnie z informacją w podręczniku.