W jaki sposób mogę ustawić termin zakończenia sprawy dodając szybko 7, 14, 30 dni by system automatycznie policzył termin uwzględniając dni wolne święta. it.d
Jednocześnie przy zawieszeniu sprawy przez wnioskodawcę jak ustawić zawieszenie tego terminu . Nie znalazłem żadnych automatycznych funkcji.
Bardziej chodzi mi o to czy z poziomu sprawy można automatycznie wyzanczyć termin…lub przy zakłądaniu sprawy.Ale nie ręcznie licząc jak 50 lat temu tylko by system dodał 30 dni uwzgledniejąc wszstkie dni wolne..
Dotakowo jest inny problem…sprawa przychodzi w piątek o 14 np 10 paźdzniernika i juz leci termin a ja zakłdam sprawę we wtorek 14 …..i chce by system policzył autoamtycznie 30 dni od wpłytu
samodzielnie można ustawić termin realizacji sprawy tylko w sposób ręczny, poprzez zmianę domyślnego terminu jaki nadał system (nadaje on z automatu 30 dni).
Automatyczne liczenie terminowości jest możliwe tylko po wpisaniu ilości dni w schemacie JRWA. Na tej podstawie system dolicza właściwą liczbę dni do daty pierwszego wpływu pisma do Podmiotu.
Błąd wyliczania terminów był zgłaszany do NASK-u. System błędnie wyliczał daty - licząc od dnia, w którym referent założył sprawę.
Zmiana tej funkcjonalności powoduje teraz, że system wylicza termin licząc od dnia pierwszego wpływu przesyłki do Podmiotu (sama sprawa tj. czynność utworzenia teczki aktowej - może być założona dużo później i ta czynność nie jest już związana z wyliczeniem prawidłowego terminu.)
mówiąc obrazowo….zakładam sprawę i gdzie szybko ustawić automatyczny termin. to jest klucz wszystkiego. Takie rozwiązania funkcjiunują od lat w innych programach
Jacek o jakich programach piszesz i jaka funkcja nie za dobrze działa? Standardowo dla każdej sprawy zakładanej na odpowiedniej klasie z JRWA jako termin realizacji wskazany jest 1 miesiąc. tskwarka wskazał Ci jak ustawić w JRWA inne terminy niż 30 dni prowadzenia spraw - tu jest więcej: https://podrecznik.ezdrp.gov.pl/zarzadzanie-schematami-jrwa/. W systemie EZD RP termin realizacji sprawy liczony jest od dnia rejestracji pisma wpływającego, które wszczyna sprawę - pismo wpływa w poniedziałek 13 października, zakładasz sprawę 15 października ale termin realizacji sprawy jest liczony od daty rejestracji pisma wpływającego.
Oj chyba rzeczywiście się wkradło nieporozumienie - ustawiasz termin realizacji - określasz ile ma trwać 14, 7 lub 30 dni - przy czym termin 30 dniowy to termin jest ustawiony z automatu. Po ustawieniu dla każdej założonej sprawy będzie liczony konkretny termin.