Zmiana wielkości czcionki w etykietach adresowych

W naszym urzędzie od wielu lat wykorzystujemy etykiety 65x36 jako etykiety adresowe. Do tej pory wszystko mieściło się (edytowane i drukowane były w narzędziach dostarczanych z drukarkami)
Po przesiadce na EZD RP okazało się, że etykiety bardzo fajnie drukuje się z systemu ale jest jedno ALE.
Czcionka użyta do stworzenia adresu jest baaaardzo mała.
My jakoś dajemy sobie radę - ale skarżą się listonosze.
Czy istnieje jakiś sposób na zmianę wielkości czcionki na etykiecie adresowej.
Tego typu parametry są w Ustawieniach konta - ale dotyczą “Etykieta skład”

Panie Piotrze,

Na tą chwilę czcionkę można zwiększyć tylko poprzez prace programistyczne, z uwagi na fakt, że w systemie nie ma funkcji pozwalającej np. na zwiększanie czcionki w etykietach adresowych. Uprzejmie informuję, że trwają prace nad funkcją, która pozwoli między innymi na konfigurację szablonów etykiet adresowych, kopert, etykiet RPW czy etykiet składów. Moduł ten jest zaplanowany do realizacji w 17 wersji systemu EZSD RP czyli na 3 kwartał tego roku. Prosimy o cierpliwość :blush:

1 polubienie

widziałem dzisiaj demo tej funkcjonalności - jesteśmy całkiem daleko, ale przyznam że w pierwszej wersji skupiamy się na tym by możliwe było dodanie obsługi drukarek wykorzystujących różne standardy druku etykiet. Będzie funkcjonalność związana z wielkością czcionki, chociaż to może nie być jeszcze to czego Pan potrzebuje. Przewidujemy dalszy rozwój więc jeśli nie v17 to najpóźniej w pierwszym kwartale 2024 będziemy gotowi z bardziej “wizualnym” kreatorem.

1 polubienie

Drugi kwartał 2024 roku zbliża się ku końcowi, a “wizualny kreator” dalej w fazie zapowiedzi. Naprawdę funkcja zmiany wielkości czcionek na etykietach, wydrukach innej korespondencji z systemu ułatwiłaby jego użytkowanie (w tym książkach nadawczych).

Ja bym rzekł, że jeszcze ciut i będzie rocznica postu, a edytora etykiet jak nie było tak nie ma…

witam, mam pytanie do tego tematu czy została już dodana zapowiadana funkcja powiększenia czcionki etykiet adresowych ? Nie mogę jej znaleźć a mamy problem z drobnym drukiem na etykiecie.