Wersja: 19.7.43
[Administracja Zarządzanie JRWA]
Dzień dobry,
konfiguruję instancję produkcyjną do wdrożenia. Podczas próby importu schematu JRWA napotkałem błąd (-> patrz zrzut ekranu).
.
Co oznacza ten błąd?
P.S. Mam nadane uprawnienia Administratora a w nich uprawnienie Administracja.JRWA na poziomie Instytucja.
P.S.2. Korzystałem z pliku szablonu JRWA dostępnego w Podręczniku EZD-RP jak również zapisałem go jako CSV z kodowaniem UTF-8.
Dziękuję i pozdrawiam,
Tomasz Skwarka
Witam,
Tomaszu, korzystałeś z gotowego pliku JRWA dostępnego na stronie, czy w jakiś sposób go modyfikowałeś?
Korzystałem z pliku szablonu JRWA dostępnego w Podręczniku EZD-RP jak również zapisałem go jako CSV z kodowaniem UTF-8. Konstrukcji pliku nie modyfikowałem.
Mam jeszcze jeden pomysł, który będę testował dzisiaj a mianowicie symbole niedozwolone w treści. Podejrzewam, że niektórych znaków (np. ? / " { itp.) nie można używać (w określonych kolumnach). Może to będzie trop.
Pozdrawiam,
Tomasz Skwarka
Jeżeli był otwierany excelem i zapisywany nawet bez modyfikacji to sprawdź, czy nie zostały wycięte zera. Najlepiej cokolwiek modyfikować np. Notepadem++
Tak, sprawdziłem te elementy (w Podręczniku jest to wspomniane).
W moim przypadku błąd był spowodowany użyciem symbolu cudzysłowia (" ") i jednym nadmiarowym znakiem Enter.
Po usunięciu obu ww. znaków - udało mi się zaimportować plik.
P.S. Ciekawostką było u mnie to, że plik w ogóle się nie importował (całkowita blokada). Spodziewałem się częściowego choćby importu z wyświetleniem informacji o błędach w jakiś linijkach. A tak, to szukaj “igły w stogu siana”
Z prośbą o zamknięcie tematu.
Dziękuję i pozdrawiam,
Tomasz Skwarka