Dzień dobry,
Mam pytane odnośnie możliwości włączenia nowego modułu zadań. Podnieśliśmy system do wersji 21.7.7 (posiadamy instalację on-premise). W Yaml również mamy aktywną flagę dotyczącą nowych zadań. Mimo to, przy powołaniu nowego podmiotu nie ma opcji pozwalającej na jego powołanie z nowym modułem zadań. W oznaczeniu systemu w aplikacji również jest brak informacji o wersji A, z której dotychczasowo korzystaliśmy.

Będę wdzięczna za informację jakie kroki musimy podjąć, aby powołać taki podmiot.
Jak pisałam w pierwszym wpisie to zostało zrealizowane.
Natomiast po kilku godzinach nastąpiła ciekawa sytuacja. W systemie EZD RP na podmiocie powołanym w październiku zeszłego roku automatycznie włączył się nowy moduł zadań. Wszystkie dotychczasowo realizowane sprawy oczywiście zostały zachowane. Nic nie zostało zrealizowane z poziomu administracji czy infrastruktury, zmiany pojawiły się automatycznie. W informacji o wersji nie ma również informacji o wersji A czy B. Czy to normalne zachowanie systemu? Załączam zrzut ekranu.
Wydaje mi się, że nowe zadania powinny być odpalane tylko w podmiotach, które zaczynają od zera, zaś dla podmiotów, które już pracują na starych zadaniach będzie migrator - tak przynajmniej mi wynika z dyskusji w tym wątku: Szkolenie pracowników merytorycznych – tworzenie i przekazywanie obiektów
Również nam się tak wydawało, ale system zachował się inaczej. Przy próbie powołania nowego podmiotu nie widzę również możliwości wyboru opcji A czy B.
Mało tego, na naszej instancji testowej mamy powołanych kilka podmiotów i na wszystkich nastąpiła zmiana na nowy moduł zadań.