Niewidoczne strefy w ustawieniach cenników

Niestety chcąc skonfigurować cennik nie mam możliwości wybory strefy w przypadku wyboru operatora “Poczta Polska” oraz “Pocztex”. Nie mając możliwości wyboru strefy nie mogę wprowadzić cenników. Dla pozostałych operatorów wszystko wygląda dobrze.
Czy ktoś już spotkał się z tym problemem?

Wersja: 15.63
Wersja API: 15.83

A próbowałeś samodzielnie dodawać w sekcji Administracja->Słowniki->Korespondencja wychodząca-> Strefa

Tak dodałem pozycje w ww. słowniku

Niestety dalej widzę brak opcji

To w takim razie administrator chmury musi w gabarytach ustawić właściwe strefy i inne opcje

Mam ten sam problem. Brak stref dla Poczty Polskiej… jak to naprawić?

Wersja: 17.16
Wersja API: 17.16

Osoba będąca ADMINISTRATOREM PODMIOTU może wgrać strefy przesyłek do EZD. Admin systemu nie ma takiej możliwości. Ale są zapowiedzi NASK, że w kolejnych wersjach będzie to dostępne dla adminów systemowych

@tomdzieg naprowadziłeś mnie na temat. Rozwiązanie jest takie, że trzeba zalogować się na root do EZD i tam w zakładce Administracja - Gabaryty - pododawać odpowiednie gabaryty jakie chcemy. Trochę to mało intuicyjne, ale działa.Dzięki.

Dziękuję wszystkim :slight_smile:

Mamy dwa poziomy administratorów - Chmury (wywoływanie podmiotów w KUiP i inicjalizowanie ich w EZD RP) oraz administratorów chmury w każdym podmiocie. Strefy i gabaryty może dodać administrator chmury - przynajmniej na tą chwilę. Potwierdzam mamy plany, żeby zejść z tymi czynnościami na poziom administratorów podmiotu.