Witam,
nask-ezdrp-ha:19.4.15
pierwsza konfiguracja
jestem zalogowany jako root
podmiot dodany
dwóch użytkowników dodanych do podmiotu, aktywnych
jak wchodzę w szczegóły podmiotu i chcę dodać administratorów to mam “brak wyników”
O czym zapomniałem?
Nie widziałem też kreatora konfiguracji, o którym była mowa w dokumentacji przy pierwszym logowaniu.
Jak zaloguję się jako root do KUiP to nie mam w górnym menu także “STRUKTURA” jak na filmach instruktażowych ale pomyślałem, że to może będzie dostępne dla “Administratora podmiotu”.
ZA POMOCĄ LINKU Z EMAIL AKTYWOWAĆ UTWORZONE KONTO – USTALENIE HASŁA
PRZYPISAĆ UZYTKOWNIKA DO ADMIN 1
ZALOGOWAĆ SIĘ DO KUIP na użytkownika dodanego w pkt.1.2 (tego, którego przypisałeś do admina1 w edycji podmiotu)
DODAĆ ROLĘ Z FULL UPRAWNIENIAMI (dowolna nazwa)
PRZYPISAĆ rolę z full uprawnieniami dla użytkownika na którego się zalogowałeś do KUIP’a
DODAĆ i wdrożyć STRUKTURĘ - min. STANOWISKO UŻYTKOWNIKA (na którego się zalogowałeś ) z Typem stanowiska Administartor - ten Z ROLĄ full uprawnieniami.
NA ROOT LOGUJEMY SIĘ DO EZD
W ADMINISTRACJI INICJUJEMY SWÓJ PODMIOT (KOD - numeracja od 1 do … , które nie zostały już użyte przy aktywacji innych podmiotów)
w przypadku informacji, że podmiot już został dodany, skasować podmiot i rozpocząć powyższą procedurę od rozdziału pierwszego.
SPRAWDZAMY CZY POJAWIŁ SIĘ W ADMINISTRACJA/PODMIOTY
Administratorów w podmiocie - dwóch głównych, których wskazuje się w pomiocie przed wywołaniem podmiotu wskazuje administrator chmurowy czyli root. Po dodaniu kont dla dwóch osób, można je wybrać z listy w szczegółach podmiotu. Pozostałych użytkowników dodają administratorzy wskazani w KUIP. Wszystko zostało opisane tutaj: https://podrecznik.ezdrp.gov.pl/zarzadzania-podmiotami-i-uzytkownikami-system-kuip/.
Nie doczytałem i zamiast wpisywać to tylko kliknąłem na rozwinięcie listy oczekując, że coś tam się pojawi. Ale już wiem Zwaliłem na błędy w komunikacji ajax przez seslf-signed certyfikaty i zostawiłem.
Poza tym kupa dobrej roboty . Bardzo podoba mi się kierunek i liczę na utrzymanie dystansu od zamkniętych rozwiązań.
Mam nadzieję, że uda nam się to wdrożyć bez wsparcia w jakimś sensownym czasie.