Dzień dobry, przymierzam się do instalacji w wersji produkcyjnej. Przeczytałem instrukcję, obejrzałem filmy ale wiadomo, zawsze jakieś niepewności są. Możecie mi z doświadczenia podpowiedzieć, czy aplikacja dobrze działa na jednym serwerze z Proxmox (spełnione wszystkie formalne wymagania sprzętowe z naddatkiem)? Czy lepiej by było użyć dodatkowego sprzętu?
Jeżeli tak, to kolejna nieścisłość w dokumentacji. Mogę zrobić na jednym, albo rozbić instalację na dwa serwery fizyczne, jeżeli istnieje taka konieczność, ale co i jak robić, tego nie wiem, bo w dokumentacji nie ma o tym słowa. (Jak pisałem, chodzi mi o jeden serwer fizyczny z dziewięcioma VM-kami).
No i fajnie wyjaśnione, dziękuję. Ale dalej jednej rzeczy nie rozumiem. NFS 3TB - ok, DB 500GB - ok, a jak mam rozumieć Obliczenia (działanie środowiska) wartość stała 500GB?
Dziękuję za informację, mogę ustawić bez problemu po 200GB na mastery, żeby działały. A dalej nie rozumiem, gdzie mam ustawić na te obliczenia stałą wartość 500GB. Nie można tego jakoś jasno w instrukcji napisać czy co? Mogę ustawić bez problemu, tylko nie wiem gdzie? Jakoś mi to pod HA i system kolejkowanie nie podchodzi, tam mogę przydzielić 100 - 200GB, jeżeli trzeba. DB ustawię 500 - 700GB, NFS 4TB i spróbuję.
A czy problemem będzie jak ustawisz wszędzie 100 i rozszerzysz jak będzie taka potrzeba? Nie za bardzo rozumiem co tymi pytaniami chcesz osiągnąć. Że ktoś napisze daj 200 i za rok wrócisz do tego wątku i napiszesz, że za mało?
No właśnie nie, najpierw niech ktoś napisze ile. Może to jest dla kogoś proste, może ja czegoś nie rozumiem, nie wiem. Ale jeżeli ktoś wypisuje ile i jakie to mają być maszyny, to dlaczego nie napisze min. wartości miejsca, jakie należy zarezerwować dla każdej z nich? Czego ja tu nie rozumiem, możesz mi powiedzieć? Tym bardziej, że przy NFS i DB napisali konkretne wartości, a w jednym miejscu piszą o 100GB, w innym min. 500GB. Dzięki Tobie wiem, ile min. zarezerwować na mastery, ale instrukcja nie jest jasno napisana, tyle w temacie. Dziękuję jeszcze raz, pozdrawiam.