Po restarcie FileMonitora, program zmienia ostatnio wybraną drukarkę na drukarkę domyślną w systemie Windows. Czy jest możliwa zmiana powyższego zachowania?
Próbowałeś/aś kliknąć prawym przyciskiem myszy na ikonę filemonitora w pasku zadań → Drukarki i wybrać domyślną?
Nie bardzo rozumiem. Bo drukarką domyślną u mnie w systemie windows jest drukarka laserowa, podobnie jak u Ciebie wybrana jest Brother MFC…, ale to nie jest drukarka etykiet. Po zmianie drukarki w FileMonitor’rze na drukarkę etykiet Zebra i restarcie FileMonitora, znów mam ustawioną drukarkę domyślną windows(zwykła laserówka), a nie drukarkę etykiet Zebra, którą wskazałem wcześniej przed restartem.
- U nas był lekki problem z powodu, że drukarka była sieciowa (wyłączyliśmy tą opcje) teraz wszystkie drukarki etykiet są kablowo
- Zobacz czy w ustawieniach drukarek masz wyłączoną opcję “Zezwalaj systemowi Windows na zarządzanie drukarką domyślną” - przy włączonej opcji czasem też dzieją się cuda
To nie jest problem drukarki, tylko oprogramowania, które nie zapisuje poprawnie ostatniej wybranej drukarki. Jak ustawie w windowsie drukarkę domyślną, to nawet jak mam tą drukarkę offline to windows “trzyma” ją jako drukarkę domyślną.
Mimo tych różnych zawirowań z drukarkami w FM, EZD przy wyborze opcji wydruku etykiet “na drukarkę” pamięta, na której drukarce ma wydrukować