Czy mają Państwo numerację na Etykietach drukowanych do Składów ?
Bo w EZD widać kolejne nadawane numery przy dokumentach w Składzie, a drukowana etykieta ich nie zawiera - jak można to dodać ? by na dokumencie była informacja z numerem tak jak RPW, RKW posiadają. Nie ma tego w Ustawieniach by móc dodać numer na etykiecie drukowanej do Składu.
Nie można dodać na ten moment. Zgłoszone do NASKu i “problem zostanie uwzględniony w ramach projektu dotyczącego modyfikacji składów chronologicznych”, ale kiedy - niewiadomo.
Etykiety na dokumenty w składzie nie mają numeracji. Też zgłaszaliśmy ten problem i ma zostać kiedyś rozwiązany
Ze swojej strony próbowałem w NASK Desku 2 dodać linię kodu w ZPL z numerem pisma w składzie z etykiety na karton. Tam jest zakres numer w składzie od - do więc chciałem sobie “pożyczyć” adresację skąd pobierać numer. Niestety moje próby się nie udały. Pozostaje oczekiwać na NASK Desk 2 z działającym kreatorem kodów, być może wtedy będzie można to rozwiązać samodzielnie.
Swego czasu uzyskaliśmy podobną odpowiedź - w NASK DESK 2 będzie taka opcja. ![]()
Brak numerów na etykietach do składu było zgłoszone już w 2023 roku! Dostaliśmy odpowiedź od NASK, “że trwają obecnie prace programistyczne, które wprowadzą znaczne zmiany”. To był grudzień 2023 roku !! I pani nam zasugerowała że można ołówkiem nanieść numer składu na dokumencie
!
Pozdrawiam