Błąd Poda [volume-owner-hack]

Dzień dobry.
Przy instalacji produkcyjnej na 3 serwerach z instrukcji: https://podrecznik.ezdrp.gov.pl/instalacja-systemu-ezd-rp/
utknąłem w tym miejscu:

I jeszcze zrzut wszystkich PODów:

Proszę o wskazówki co mogę zrobić.

Dzień dobry Panie Hubercie,
mam zbyt mało informacji, żeby jednoznacznie odpowiedzieć na Pana posta (wpis).
Proszę sprawdzić uprawnienia do NFS, czy playbooki poprawnie zainstalowały kolekcje.
W pierwszej kolejności zalecałbym zapoznanie się z logami, w których jest wszystko opisane.

Pozdrawiam,
Łukasz Markiewicz

Panie Łukaszu,
niestety nie wiem jak sprawdzić playbooki.
Proszę o informację, gdzie znajdę bardzie szczegółowe logi.
Te które znalazłem w Rancherze to:

chown: /app/epuap: Operation not permitted
chown: /app/edoreczenia: Operation not permitted
chown: /app/zewnetrznabazakontaktow: Operation not permitted

Dzień dobry, mam dokładnie ten sam problem. Czy udało się Panu go rozwiązać? Mnie udało się obejść problem instalując najpierw wersję 15, która zainstalowała się z błędami i następnie aktualizując tę nieudaną instalację ją do wersji 17.

Problemu nie udało mi się rozwiązać. Czekam może uda ją się rozwiązać producentowi systemu.

W końcu udało mi się rozwiązać ten problem. Znalazłem wpis na innym forum dotyczącym innego wątku. Pomogło dopisanie na serwerze nfs w pliku /etc/exports w konfiguracji połączeń “no_root_squash”. Po tej zmianie instalacja przebiegła bez żadnych błędów. Poniżej wpis z tego forum.

I fixed this problem.

This is caused by the parameter of nfs, after setting nfs mount parameter like below, it works fine.
/nfs/data *(rw,sync,no_subtree_check,no_root_squash)

2 polubienia

Panie Mirosławie,
piękne dzięki. Udało się.
Teraz tylko pozostał mi problem z wysyłaniem email z innego wątku i mogę zacząć konfigurację.

Pozdrawiam

1 polubienie