Dzień dobry,
Nie możemy zaktualizować wersji testowej EzdRP do 26.103.3 (B) (błędy w załączniku)
Zmiana timeout instalacji nie pomaga, prawdopodobnie problem z zasobami.
Czy ktoś z Państwa miał może podobny problem.
Pozdrawiam.
Dzień dobry,
Nie możemy zaktualizować wersji testowej EzdRP do 26.103.3 (B) (błędy w załączniku)
Zmiana timeout instalacji nie pomaga, prawdopodobnie problem z zasobami.
Czy ktoś z Państwa miał może podobny problem.
Pozdrawiam.
Może ten artykuł pomoże: https://podrecznik.ezdrp.gov.pl/instrukcja-aktualizacji-ezd-rp-z-wersji-21-32-x-do-26-103-x/
Aktualizacja była wykonywana zgodne z tym artykułem.
Aktualizacja była wykonywana zgodne z tym artykułem i występowały błędy powyżej.
Timeout mówi tylko o przekroczeniu przewidzianych 10 minut na aktualizacje według Helma.
Mają Państwo z CPU dla EZDRP-API, a takie typowe problemy w artykułach aktualizacyjnych wraz z rozwiązaniem opisujemy: “Pojawienie się komunikatu w zakładce Workloads > Pods 0/3 nodes are available: 3 Insufficient cpu. preemption: 0/3 nodes are available: 3 No preemption victims found for incoming pod..
![]()
Należy przejść do zakładki Workloads > Deployments, odszukać pod o nazwie ezdrp-api kliknąć trzy kropki i wybrać Edit Config.
Przechodzimy do zakładki Resources i zmieniamy CPU Reservation z 3000 na 2000
Zatwierdzamy Save
Dzień dobry,
Sprawdziłem ustawienie CPU i mamy 2000. Ponownie przeprowadziłem instalacje i nie ma błędów.
26.103.4 (B). Jedyny minus nie widzę możliwości aktualizacji do 26.104.5.
Dziękuję za pomoc pozdrawiam.
Ja po instalacji zgodnie z instrukcją mam wersję 26.103.4 w wersji on premise. Chcę podnieść wyżej bo widzę że są dotępne repo 26.105.9 nask-ezdrp-ha - git.eadministracja.nask.pl ale mam taie coś