Problem z integracją z środowiska testowego z EPUAP

Podczas konfigurowania środowiska EZD RP z platformą testową epuap otrzymuję komunikat że "wszystko jest wypełnione nieprawidłowo (adres usługi E-puap, identyfikator, skrytka, odbiorca itd).
Założenie podmiotu na integracyjnym EPUAP, dodanie systemu i skrytki “przeklikane” zgodnie z instrukcją. Taki sam problem występuje u mnie na środowisku produkcyjnym.

Bardzo proszę o informację czy ktoś z Państwa spotkał się z takim problemem.

Czy udało się rozwiązać problem? My również mamy ten sam komunikat pomimo konfigurowania zgodnie z instrukcją krok po kroku

Witam,

konfiguracja została wcześniej zapisana, czy został od razu kliknięty test po wpisaniu ustawień?

Mamy ten sam problem.
Nieprawidłowy adres usługi ePUAP: https://ws-int.epuap.gov.pl/
Nieprawidłowy identyfikator: identyfikator skopiowany z int.epuap
Nieprawidłowy odbiorca ePUAP: Wybrany jeden z listy
Nieprawidłowy certyfikat ePUAP: Robione wszystko zgodnie z instrukcją. Certyfikat ważny, wydany dzisiaj, nie używany gdzie indziej. Skopiowany w całoścu, skonwertowany.

Adres profilu zaufanego: https://int.pz.gov.pl
Skrytka dodana taka sama jak na int.epuap
Ten sam komunikat wyskakuje obojętnie czy przy “Testuj zapisaną konfigurację” czy przy zapisz. Kolejność nie robi różnicy. Proszę o pomoc.

Dzień dobry. U nas występuje ten sam problem

Dzień dobry,
nie ma dodanej skrzynki “Dodaj nową skrzynkę” i tutaj testowa wchodzi.
Odbiorcą ePUAP powinno być konto z EZD.
Na dole “czy włączona” też powinno być tak.
tyle co zauważyłam na pierwszy rzut.
Pozdrawiam :slight_smile:

Po dodaniu skrzynki i zaznaczeniu opcji włączenia jest bez zmian

Moim zdaniem, w dodanej skrzynce powinno być tylko “SkrytkaESP” ponieważ identyfikator podany jest wyżej.
Odbiorca ePUAP - tu musi być wskazane konto z EZD, nie email. Gdy będzie prawidłowe, to powinien się czerwony znaczek akceptacji pojawić.
W drugiej linii, w adresie mamy dopisany jeszcze ukośnik na końcu “https://int.pz.gov.pl/”.

Tu mamy kilka błędów proszę porównać z artykułem z podręcznika Administracja usługą ePUAP – Podręcznik użytkownika systemu EZD RP i je poprawić.

Poprawiłem błędy - nadal ten sam komunikat

A konfiguracja została zapisana przed testem włączeniem? Przy dodanej skrytce proszę zaznaczyć czy domyślna.

Zaznaczyłem domyślną skrytkę - bez zmian. Jak próbuję zapisać to mam komunikat “Nieprawidłowa konfiguracja ePUAP”. Co do adresów w dwóch pierwszych liniach to sprawdzałem zarówno z ukośnikami na końcu, jak i bez - wszystkie kombinacje.

A certyfikat ma nadaną rolę domyślną po stronie ePUAP i rola domyślna ma nadane prawidłowo uprawnienia?

A jeszcze jedno to co jest wklejone jako certyfikat na pewno nie jest certyfikatem. To jest żądanie certyfikatu proszę przeczytać artykuł, który wcześniej wkleiłem od początku do końca.

Już jest OK, działa. Faktycznie, pomyliłem się, wkleiłem nie to co trzeba, z tym że po wklejeniu certyfikatu było bez zmian. Jeszcze raz wygenerowałem certyfikat, powtórzyłem całą procedurę od początku, według podręcznika i zadziałało. Dziękuje wszystkim, za pomoc, sugestie i zwrócenie uwagi na błędy.