Zgodnie z instrukcją konfiguracji modułu BPMN należy dokonać zmian w plikach ice.appsettings.json oraz ezdrp.bpmn.json. W którym miejscu należy je edytować?
Witam,
musimy zmienić ustawienia poda ezdrp-api (execute shell) i tam edytować pliki.
Można je edytować, tylko w jaki sposób je zapisać? Nawet zwykły reboot nadpisuje ten plik
Na chwilę obecną niestety jest tak jak napisałeś, plik można edytować i zapisać ale restart ‘resetuje’ plik.
Edycja pliku nic nie zmienia do momentu restartu, w takim razie jak go uploudować?
Jaka jest to wersja EZD RP i i api?
@m.simon @Mariusz.Ragin my również podchodzimy do tematu uruchomienia Camundy z EZD RP. Napotkaliśmy ten sam problem - nie wiem jak utrzymać trwałość plików konfiguracyjnych ice.appsettings.json oraz ezdrp.bpmn.json.
Ręczna ich zmiana jest tylko chwilowa, a podmiana ich co chwilę jest dość mozolnym zadaniem.
Szczegółowych informacji brakuje nadal w instrukcji na witrynie Podręcznika EZDRP:
- nie jest napisane w jakim podzie należy wprowadzić konfigurację
- nie ma info o konieczności zaznaczenia checkboxa Procesowości podczas instalacji/aktualizacji systemu
- brakuje automatycznie dodawanego ingressa dla usługi Razor.
@Mariusz.Ragin czy zostały opracowane rozwiązania konfiguracyjne pozwalające na trwałe uruchomienie modułu procesowości w instalacji on-premise?
Wersja EZD RP oraz API: 19.7.51 (aktualnie najnowsza)
Podręcznik będzie aktualizowany, ten artykuł z tego co sprawdzałem jest dosyć stary.
@jerzy.wydra ostatecznie efekt przyniosła u mnie zmiana wartości enva środowiskowego na deploymencie ezdrp-api-bpmn (Ezdrp_Feature_Bpmn) z Disabled na Enabled. Ingressa dla Razor również dodałem ręcznie.
I z tego co ustaliłem to powinno wystarczyć @m.simon