Dodanie RPW wraz z dokumentem przez API

Dzien dobry, bardzo dziękuję za podpowiedz (chodzi o jrwa).

Ale mam kolejne pytanie, jak sie dodaje dokument jako RPW. bo wiem sie jak dodaje sprawe i do tej sprawy dokument i potem ten dodany dokument mozna dodac do rpw. Po dodaniu do rpw, to mozna usunac ze sprawy ten dokument ( chodzi o dok. bez RPW w nazwie).

ALe to jest troche skomplikowane. Czy jest mozliwosc przez API , by dodac odrazu wplyw (dokument pdf) do RPW?

Nie ma takiej możliwości. Trzeba mieć wcześniej albo idDokumentPrzestrzeni albo kodKreskowy.

no dobrze, a jak uzyskac przez api idDokumentPrzestrzeni lub ten kod kreskowy? skanery to realizuja przez api tak?

oraz jaki musi byc format danych przeslanych na file-upload , oczywiscie

i mam 500 error.

jak prawidlowo przeslac ten plik do ezd?

Jakiej wersji EZD RP używacie? A czy B? W przypadku wersji B wystarczy skorzystać z /ezdrp/integrator/v2/obiegi

@Mariusz.Ragin a w przypadku wersji A ?

Dla wersji A jest to bardziej skomplikowane https://podrecznik.ezdrp.gov.pl/przyklady-uzycia-metod-api-ezd-rp/

@Mariusz.Ragin korzystając z endpointu ezdrp/integrator/v1/dokument/dodaj wykonałem żądanie o treści:

{

“listaDokumentow”:

{

“idPlikStorage”:“S1.251208.df7f4c1d-0c39-4824-8b80-xxxx”,

“checksum”:“xxxx=”,

“rozmiar”:68399,

“tytulDokumentu”:“Potwierdzenie z  wniosku.pdf”,

“typDokumentu”: 1,

“zSzablonu”: false,

“epuap”: false

}

}

Otrzymując odpowiedź:

{

"errorId": "f673a3d05c264f9baf7fc0f735b9e0d3",

"instance": "/ezdrp/integrator/v1/dokument/dodaj",

"status": 500,

"type": "",

"title": "HTTP error InternalServerError"

}

Gdzie mogę spojrzeć w detale po errorId? Czy może już na etapie żądania widać w czym jest problem ?

Ja bym spróbował z nawiasami kwadratowymi tak jak to jest w swaggerze

ok, dziekuje za informacje.. super to ogarnalem, tylko jak przy dodaniu rpw przez api , dodac tez nadawce?. lub adresata

jak dodac przez api nadawce , by odrazu jak sie wejdzie w rpw > metadane , widnial adresat/nadawca. adresata sobie dodaje przez api. niby Dodawanie dokumentu do RPW – przykład użycia metod API EZD RP – Podręcznik użytkownika systemu EZD RP to opisuje , robie ktrok po kroku ale nadal nie pojawia sie nadawca czy tam adresat. jest jakis myk czy ja czegos nie rozumiem??

Prosze o wskazanie mi drogi. :smiley:

A jak wygląda ten PUT, którym rejestrujesz w RPW?

adresat sie dodaje to kontaktow to jest ok.

ale czy jest mozliwosc tak ze jak sie przez API dodaje rpw. to od razu do metadanych jak sie wchdozi to powinien tez pojawic sie adresat czy tam nadawca??

a tu rozumiem trzeba recznei wybrac??? nadawce?

chodzi o te okno. jak sie kliknie w metadane , danego RPW.

W pierwszym kroku dodaje się dokument do RPW metodą POST /ezdrp/integrator/v2/dokumenty/{idDokumentPrzestrzeni}/rpw potem uzupełniasz PUT /ezdrp/integrator/v2/rpw/{numer}/{rok}/metadane