Mam problem z wysyłaniem emaili z systemu EZDRP. Mam wszystko zainstalowane zgodnie z instrukcją - środowisko produkcyjne z 3 masterami. Instalacja systemu EZDRP przebiegła pomyślnie. Zalogowałem się do KUIP, utworzyłem podmiot i 2 użytkowników. Z systemu nie dochodzą emaile powitalne. Analizowałem tematy związane z konfiguracją skrzynki i wszystko wydaje się być poprawne. W logach kuip-api brak jakichkolwiek wpisów związanych z próbą wysyłania emaili. Może ktoś ma jakieś pomysły, bo mnie już zabrakło.
Gdzie można sprawdzić czy jest poprawna komunikacja między podami?
Sprawdzałem na bramie, brak połączeń z serwerem pocztowym.
Nie jestem do końca pewny, ale chyba przy ostatnich testach maile nie wychodziły nam ze względu na jeden suwak. Administracja → Ustawienia → Korespondencja wychodząca.
Suwak powinien być odznaczony przy wysyłka e-maila w imieniu użytkownika.
Nie mam z poziomu root’a takich opcji
Miałem bardzo podobne objawy, pomogło:
- weryfikacja i ustawienie aktualnego czasu na serwerach wszystkich (domyślnie jest UTC)
- hasło do poczty ustawiłem tylko alfanumeryczne,
strzeliło od ręki.
Zmieniłem czasy na wszystkich serwerach, hasło mam alfanumeryczne i dalej nie działa.
Moja notatka z instalacji:
“KONFIGURACJA MAILA-> sender w name a nie w miejscu o nazwie username.”
Ustawiam pełnego maila w obydwu polach i wtedy działa.
Problem rozwiązany. Pocztę mamy z ovh. Ovh z jakiegoś powodu blokował wysyłkę z takiego emaila. Po założeniu konta na onecie wszystko działa poprawnie. Docelowo musimy wykupić do takich celów konto PRO. W logu kuip-api dalej nie mam informacji o wysyłaniu emaili. Może ktoś wie gdzie można podejrzeć czy email został wysłany?
Mam ten sam problem i ciągle nie mogę wysłać tych maili.
Próbowałem na razie:
- Poczty na naszej domenie (dHosting)
- Zmiany portu z 587 na 25
- Zmiany hasła na same litery i cyfry
- Założenia nowego konta na onecie i wysyłki poprzez Onet (na razie tylko na mnie)
Czy jest możliwość że źle aktualizuję dane serwera pocztowego do wysyłki (z poziomu ranchera, edycja ustawień instalacji systemu)? Ewentualnie czy są jakieś logi wysyłki maili i jeżeli tak to gdzie? Czy jest jakiś alternatywny sposób na ustawienie hasła dla użytkownika?
Nie mogę dodać użytkowników jako administratorów podmiotu, więc dalej nie da się nic w systemie zrobić.
Próbowałeś pomysłu Łukasz1984? U mnie pomogło właśnie to.
Nie wiem dlaczego ale nie mam tej opcji. Ani w KUIP, ani w EZDRP pod administracja nie mam przycisku ustawienia. Nie wiem czy to dlatego że podmiot nie jest zainicjalizowany (nie mam użytkowników którzy mogą być adminami, a użytkowników nie mam, bo nie dostają maili) czy to jest opcja dla admina a nie dla root-a (jak wcześniej, nie ma adminów) ale nie mam tej opcji.
Na razie odnalazłem logi gdzie są błędy systemu pocztowego. Jak ktoś chce to w Racherze są pod: Workloads → Pods → kupi-api-ciąg_liczb->…->View logs
Mam błąd “MailKit.Net.Smtp.SmtpCommandException: 5.7.8 Error: authentication failed” Tyle że danymi wykorzystanymi tutaj zalogowałem się i przez stronę i przez Outlook-a. Więc szukam podobnych problemów z MailKit-em, ale na razie nie mam nic.
Podzielę się swoimi przygodami z blokowniem poczty z EZD. Nie dotyczy on wprawdzie EZD RP, ale z racji tego, że EZD RP wywodzi się w prostej linii z EZD PUW, to być może pewne fragmenty kodu są odziedziczone.
Otóż Google swego czasu wprowadził ostrzejszą kontrolę nagłówków i z automatu odrzucał pocztę z EZD z taką informacją:
550-5.7.1 [81.6.187.234] Messages missing a valid messageld header are not 550 5.7.1 accepted.
Generalnie moduł, który wysyłał niektóre powiadomienia nie ustawiał nagłówka messageId, co jest niezgodne z RFC 2822.
Zgłosiłem ten błąd 2 lata temu. Pewnie do dziś nienaprawiony. Obejściem problemu było wykorzystanie macierzystego google’owego SMTP, który więcej wybacza, bo wysyłka i odbiór jest w jednej domenie.
Nie twierdzę, że tu było to samo, ale objawy bardzo podobne.