Nadawanie dostępu do szablonu

Wersja testowa EZD (B).

Stworzyłem szablon, “wrzuciłem” go do EZD i zauważyłem, że podczas nadawania dostępu dzieje się następująca rzecz. Jeśli zaznaczę checkbox komórki nadrzędnej to do dokumentu nie ma dostępu komórka, która do niej należy. Czyli w opisywanym przypadku - zaznaczając "Sekretariat Główny - osoby będące w “Kancelarii ogólnej” nie mają do niego dostępu. Tak samo jest jeśli zaznaczę całą firmę - wtedy dostęp mają tylko osoby będące bezpośrednio przypisane do firmy (bez komórek) czyli dyrektor i zastępcy w naszym przypadku. Dla wszystkich osób będących w komórkach szablon jest niewidoczny. Żeby to zmienić trzeba zaznaczyć KAŻDY checkbox w firmie. To nużące i moim zdaniem niepoprawne. Przecież zaznaczając komórkę nadrzędną automatycznie powinno się zaznaczać te, które pod nią podlegają. No chyba, że tak ma być! :wink: Pozdrawiam

Teoretycznie tak powinno działać jak piszesz, że gdy zaznaczasz komórkę nadrzędną, to szablon jest przypisywany komórkom podległym, ale czy to naprawdę wielki problem zaznaczyć kilka komórek więcej?

Dzień dobry,
z jednej strony tak jak piszesz, jednak z drugiej strony, nie wszystko do czego ma dostęp komórka nadrzędna powinna mieć komórka podrzędna i odwrotnie.
Wtedy byłby problem odwrotny, “czemu zaznacza się wszystko i muszę odklikiwać, zamiast zaznaczyć tylko to, co ja chcę”.
Tak, jak wspomniał Sebastian, kliknąć nie problem :wink:
W jedną czy w drugą stronę i tak trzeba kliknąć :wink:
pozdrawiam

A jeśli chcę zaznaczyć wszystkie komórki na raz? Albo wszystkie oprócz jednej - to czy mam klikać każdą? Proszę mi wybaczyć Panie Sebastianie ale tak - to może nie jest wielki problem ale zajmuje sporo czasu - przecież lepiej zaznaczyć całość i odznaczyć jedną lub dwie.

Dzień dobry Pani Dominiko - mam 62 komórki - jeśli chcę dodać dostęp do 61 to muszę kliknąć 61 razy - gdyby była odwrotna możliwość - kliknąłbym 2 razy - zaznacz wszystko i odznacz jedną. A jeśli chcę dodać 40 szablonów? O matko i córko!!! :grinning_face: zaklikam się na śmierć!

W Pańskim przypadku tak, w innym odwrotnie. Coś wybrali.
Nie upieram się która wersja jest lepsza.
Też klikam, znam to :slight_smile: