Wersja testowa EZD (B).
Stworzyłem szablon, “wrzuciłem” go do EZD i zauważyłem, że podczas nadawania dostępu dzieje się następująca rzecz. Jeśli zaznaczę checkbox komórki nadrzędnej to do dokumentu nie ma dostępu komórka, która do niej należy. Czyli w opisywanym przypadku - zaznaczając "Sekretariat Główny - osoby będące w “Kancelarii ogólnej” nie mają do niego dostępu. Tak samo jest jeśli zaznaczę całą firmę - wtedy dostęp mają tylko osoby będące bezpośrednio przypisane do firmy (bez komórek) czyli dyrektor i zastępcy w naszym przypadku. Dla wszystkich osób będących w komórkach szablon jest niewidoczny. Żeby to zmienić trzeba zaznaczyć KAŻDY checkbox w firmie. To nużące i moim zdaniem niepoprawne. Przecież zaznaczając komórkę nadrzędną automatycznie powinno się zaznaczać te, które pod nią podlegają. No chyba, że tak ma być!
Pozdrawiam
Teoretycznie tak powinno działać jak piszesz, że gdy zaznaczasz komórkę nadrzędną, to szablon jest przypisywany komórkom podległym, ale czy to naprawdę wielki problem zaznaczyć kilka komórek więcej?
Dzień dobry,
z jednej strony tak jak piszesz, jednak z drugiej strony, nie wszystko do czego ma dostęp komórka nadrzędna powinna mieć komórka podrzędna i odwrotnie.
Wtedy byłby problem odwrotny, “czemu zaznacza się wszystko i muszę odklikiwać, zamiast zaznaczyć tylko to, co ja chcę”.
Tak, jak wspomniał Sebastian, kliknąć nie problem 
W jedną czy w drugą stronę i tak trzeba kliknąć 
pozdrawiam
A jeśli chcę zaznaczyć wszystkie komórki na raz? Albo wszystkie oprócz jednej - to czy mam klikać każdą? Proszę mi wybaczyć Panie Sebastianie ale tak - to może nie jest wielki problem ale zajmuje sporo czasu - przecież lepiej zaznaczyć całość i odznaczyć jedną lub dwie.
Dzień dobry Pani Dominiko - mam 62 komórki - jeśli chcę dodać dostęp do 61 to muszę kliknąć 61 razy - gdyby była odwrotna możliwość - kliknąłbym 2 razy - zaznacz wszystko i odznacz jedną. A jeśli chcę dodać 40 szablonów? O matko i córko!!!
zaklikam się na śmierć!
W Pańskim przypadku tak, w innym odwrotnie. Coś wybrali.
Nie upieram się która wersja jest lepsza.
Też klikam, znam to